La Nadia tenia sis anys en les imatges de contingut sexual

La Generalitat demana personar-se com a acusació particular contra els pares perquè el cas està esdevenint 'prou greu'

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nadia, la nena que té tricotiodistròfia, i els pares de la qual estan sent investigats per un jutge de La Seu d’Urgell per presumpta estafa en la recaptació de fons per a un tractament mèdic, tenia al voltant de sis anys en les imatges de presumpte contingut sexual trobades pels Mossos d’Esquadra en el material informàtic confiscat en l’habitatge de la família, segons han explicat fonts judicials.

L’advocat dels pares, Alberto Martín, que encara no ha vist les imatges investigades, explicà: «Diuen que podria ser que la nena tingués sis anys, estaríem parlant de fa més de cinc anys».

El lletrat insisteix que el pare, Fernando Blanco, a la presó provisional des del 9 de desembre, assegura que les informacions sobre imatges de contingut sexual són falsedats i mentides.

«Està escandalitzat, diu que és absolutament mentida i fals i que mai s’ha realitzat cap tipus d’imatge de caràcter sexual ni pornogràfic i que totes han estat a l’àmbit personal, sanitari dins de la família, de la seva pròpia intimitat», diu el seu advocat.

Segons l’advocat, la mare, Margalida Garau, no sap de quines imatges es tracta ni dóna crèdit a aquesta mena d’informacions, i també diu que mai han fet res perjudicant la nena «ni amb un criteri d’explotació sexual».

L’advocat ha dit també que la mare està molt preocupada per si la nena sent qualsevol mena de notícia sobre el cas.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia) ha sol·licitat al jutge presentar-se com a acusació particular contra els pares de Nadia, amb l’objectiu de protegir la menor. La Dgaia té la tutela provisional cautelar de la nena des que el jutge de la Seu d’Urgell que investiga el cas va ordenar fa un mes empresonar el pare, Fernando Blanco, i encausar la mare, Margarida Garau, encara que la nena viu a Palma de Mallorca amb una tia, mentre que la seva mare només té un règim de visites diürnes vigilades.

Com que la Dgaia té la tutela provisional cautelar, els responsables del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies consideren que han de protegir els drets de la menor. «El cas s’està convertint en prou greu com per a personar-nos com a acusació particular», van indicar fonts del Departament d’Afers Socials. Les mateixes fonts van explicar que la petició al jutge perquè els admeti com a acusació particular ja està cursada al jutjat, on avui han d’anar el pare i la mare de la Nadia per declarar sobre les fotografies.

Ve de: Els pares de Nadia es van gravar tenint sexe al costat de la nena

Comentarios
Multimedia Diari