La crisi incrementa un 23% els nens catalans en pobresa severa

'Save The Children' alerta que entre el 2013 i el 2015 aquesta situació ha afectat 261.970 menors i manté que el '80% de nens pobres corren el risc de convertir-se en adults empobrits'

19 mayo 2017 16:22 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La crisi ha incrementat en un 23% el nombre de nens catalans que viuen en situació de pobresa severa entre el 2013 i el 2015, fins a arribar als 261.970, segons Save The Children, que manté que el 80% dels nens pobres corren el risc de convertir-se en adults empobrits.

Segons l’informe Desheretats. Desigualtat infantil, igualtat d’oportunitats i polítiques públiques a Espanya, el 73 % de la infància més pobre pateix «sobrecàrrega de l’habitatge», que deriva en impagaments, talls de subministraments i, finalment, desnonaments, cosa que comporta riscos significatius per al desenvolupament, físic, cognitiu i emocional dels nens, conclou el document.

L’augment de la desigualtat a Catalunya es deu al fet que la població empobrida ha vist com els seus ingressos es reduïen de forma desproporcionada en relació amb la resta de la població, assegura l’ONG a l’informe, que explora la situació de la infància a Catalunya des del punt de vista de la protecció social, l’habitatge i l’educació.

Entre el 2008 i el 2015, la renda que correspon al 20 % més pobre, va descendir en un 31 %, mentre que la de la resta de trams es va reduir en un 7 %, es desprèn de l’informe. La desigualtat a Catalunya està directament lligada amb l’ocupació, la destrucció de la qual durant la crisi ha afectat de forma desproporcionada les famílies més pobres i amb fills, revela l’informe.

La incidència de l’atur de llarga durada a Catalunya, de 12 mesos o més, és més gran entre els sustentadors principals de llars amb menors d’edat, que és l’11,6%, davant del 4,8 % que afecta les llars sense nens al seu càrrec. Si l’economia no genera ocupació suficient per a tots o no és de qualitat, les llars només poden sortir de la pobresa a través de la protecció social, però en el cas de Catalunya la inversió és molt escassa i no es distribueix de forma equitativa, conclou l’ONG.

Amb prou feines el 14 % dels nens pobres tenen accés a prestació a casa.

Tanmateix, pel que respecta a la resta d’Espanya, l’informe conclou que els nens amb menys recursos s’han empobrit un 32 % durant la crisi, cinc vegades més que els més rics (6%). Save The Children alerta que entre 2008 i 2015 el nombre de nens en situació de pobresa severa va augmentar en 424.000.

Comentarios
Multimedia Diari