La petroquímica i les nuclears, principals 'punts negres' mediambientals per Greenpeace

En la seva radiografia social del medi ambient a Catalunya

ACN

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

L'organització ecologista Greenpeace ha identificat 29 punts negres a Catalunya en l'informe 'Radiografia social del medi ambient a Espanya', entre els quals destaca la presència de les tres centrals nuclears -Ascó I, Ascó II i Vandellòs II-, el pol químic de Tarragona, la "forta addicció" al gas, fuel i carbó; les prospeccions petrolíferes també a la demarcació de Tarragona i la "barra lliure" amb l'ús de transgènics. Així mateix, lamenta que el 29% de les embarcacions de pesca siguin d'arrossegament. En canvi, l'organització aplaudeix l'ús d'energies renovables, la gestió forestal i l'exemple de gestió de les reserves marines, com al Cap de Creus o a les Illes Medes.

L'informe també es refereix a les sis cimenteres repartides entre Sant Vicenç dels Horts, Alcanar, Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat, Santa Margaria i els Monjos i Vallcarca; la planta química d'Ercros a Flix; les granjes de tonyina vermella a la costa de l'Ametlla de Mar i els efectes del canvi climàtic al Delta de l'Ebre, on, adverteix Greenpeace, augmenta el nivell del mar. Així mateix, recorda els grans incendis forestals dels darrers anys, com els de la Rasquera, Castellet i la Gornal i La Jonquera, que en total van calcinar més de 17.700 hectàrees.

Com a punts positius, la radiografia de l'entitat ecologista valora, entre d'altres, que Catalunya sigui el segon territori de l'Estat en l'ús d'energies renovables i que dedica més superfície als cultius ecològics, la gestió de les reserves marines i forestals i la mobilització ciutadana per reclamar un model de renovables. A més, destaca que Catalunya és capaç de generar 18 vegades més d'energies renovables respecte la seva demanda d'electricitat.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También