La plaça Vella entra en acció

Els Nens del Vendrell celebren diumengela seva diada d´aniversari, ambla Jove de Tarragonai la Joves de Valls

19 mayo 2017 22:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de setmana casteller passa aquest cop pel Vendrell. La plaça Vella acollirà, diumenge, la tradicional diada d’aniversari dels Nens del Vendrell, on faran castells amb la Jove de Tarragona i la Joves de Valls.

La colla amfitriona està vivint una molt bona temporada. Ja han descarregat la tripleta de vuit en diverses ocasions que, a falta de sumar-hi el pilar de 7 folrat, és la seva màxima actuació. Una tripleta que els ha donat moltes alegries i que aquest diumenge volen tornar a portar a plaça. Abans, avui també faran castells amb els Castellers de Terrassa. «La d’avui és una diada de castells de set per rodar estructures i castellers», explica el cap de colla, Kevin Prados. Diumenge l’objectiu és continuat consolidant els castells de vuit. «Hem tingut una setmana complicada amb algunes lesions, però tot i així podrem repetir la tripleta», afegeix.

Un dels objectius era estrenar el pilar de 6, però després de com ha anat la setmana sembla que el descartaran. «Teníem opcions de descarregar-lo, però aquesta setmana no ha sortit com volíem», diu Prados, orgullós de la feina que estan fent els Nens, que ja estan treballant amb castells superiors, com el 5 de 8 o el 3 de 9 amb folre. «Si seguim amb aquest ritme d’assaig, és possible que per aquesta temporada arribin alguns d’aquests castells», acaba dient el cap de colla.

La plaça Vella agrada molt a la Jove de Tarragona. Els tarragonins hi han portat grans castells sempre que hi han actuat. La temporada passada, de fet, hi van fer el primer castell de nou del curs. Enguany també era aquesta la intenció, però la coincidència de la diada amb el partit del Nàstic farà que la colla tingui menys efectius. «Serà complicat, el futbol arrossega molta gent, tenim molts seguidors del Nàstic a la colla, i fins al darrer moment no sabré amb quantes camises podré comptar», explica el cap de colla, Carles Ribas. Si no són prou castellers i no arriba el castell de nou, els liles optaran per castells de vuit, que ja han portat a plaça les darreres setmanes, com ara el 3 i el 4 de 8 o el 5 de 8. «Espero portar el màxim que tinguem, però serà complicat», acaba dient Ribas.

La Joves de Valls, per la seva banda, arriba a la diada encara condicionada per la caiguda de fa un parell de setmanes al Milà, on es van lesionar els dosos del 2 de 8 folrat. Això els ha obligat a fer dos canvis. «La idea d’aquesta diada era fer un pas més, però encara no estem preparats. Són canvis amb els que no hi comptaves», explica el cap de colla, Jaume Galofré, si bé destaca que «això no ens fa canviar els plans de castells de nou per la diada del Pati o per Sant Joan».

A la diada d’aquest diumenge, els vallencs faran el 3 i el 4 de 8 i un tercer castell de set, que podria ser o el 2 de 7 o el 5 de 7. «Ens interessa rodar la canalla nova», explica Galofré, que acaba dient que «hem tenir una mica de paciència, fer dos canvis així no és fàcil, però repeteixo que no fa trontollar els nostres plans».

 

Altres diades

Aquest cap de setmana també hi haurà castells al barri de Sants de Barcelona, amb els borinots i els Castellers de Vilafranca, on els verds volen tornar a fer castells de nou. També avui, els Xiquets de Tarragona actuen amb els Xiquets de Cambrils a la diada del Port, a les Escales Reials. L’actuació començarà després d’un pilar caminant que els matalassers faran des de la catedral fins a la plaça dels Carros.

 

 

AGENDA

Tarragona

30 de maig, 18 h

Escales Reials del Moll de Costa

Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Xiquets de Cambrils

 

El Vendrell

30 de maig, 17 h

Plaça Vella

Nens del Vendrell, Castellers deTerrassa

 

Barcelona. Sants

30 de maig, 18 h

Parc de l’Espanya Industrial

Castellers de Sants, Castellers de Sant Cugat, Castellers de Vilafranca, Castellers del Poble Sec

 

El Vendrell

31 de maig, 13 h

Plaça Vella

Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Nens del Vendrell

 

Castelldefels

31 de maig, 12.30 h

Plaça Joan XXIII

Castellers de Santa Coloma, Brivalls de Cornudella, Castellers de Castelldefels, Vailets de l’Empordà

Comentarios
Multimedia Diari