Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'atur registra el descens més important al juliol dels últims cinc anys

El nombre total de desocupats se situa en 501.785 persones i és la xifra més baixa s'observa a la sèrie històrica des del juliol del 2009

ACN

Whatsapp
Foto: ACN

Foto: ACN

El nombre de persones registrades a l'atur al juliol es va situar en 501.785 persones, cosa que suposa 9.162 aturats menys que el mes de juny i ja s'acumulen 6 mesos seguits de caigudes mensuals i 25 mesos seguits de descensos en taxa interanual, segons dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Aquesta caiguda d'aturats del juliol és la important que es registra en aquest mes des del juliol del 2010. A més, per trobar un nombre aturats com el que ha tancat aquest juliol cal remuntar-se fins el juliol del 2009, ara fa sis anys, quan el nombre d'aturats a Catalunya es va situar en 495.911 persones. A l'Estat, la caiguda de l'atur al juliol és la més important en aquest mes dels últims 17 anys.

La caiguda de l'atur aquest mes de juliol és la més important d'un juliol dels últims cinc anys, en concret des de l'any 2010. Aquell any, el juliol la desocupació va caure en 15.070 persones, que de moment és la xifra més alta d'un mes de juliol des que comença la sèrie del Ministeri el 1996. A més d'aquest juliol del 2010, el juliol del 1997, amb -9.500 aturats, també supera les dades d'aquest juliol.

Catalunya ha estat aquest mes de juliol en termes mensuals la tercera comunitat autònoma amb la caiguda més important de l'atur, per rere d'Andalusia (-19.319) i Galícia (-9.162).

Mentre que en termes mensuals Catalunya ha estat la tercera comunitat més activa en descens de l'atur, en termes interanuals el Principat es consolida com motor de caiguda de l'atur amb un descens de 66.446 persones a les llistes de l'atur en un any, per sobre de la segona comunitat que és Madrid, amb 51.317 aturats menys.

En termes percentuals, la caiguda de l'atur interanual a Catalunya ha estat de l'11,69%, més de tres punts percentuals per sobre de la mitjana espanyola que ha estat del -8,45%. Aquesta caiguda de l'atur a Catalunya de l'11,69% és el percentatge més alt que s'ha registrat a Catalunya des de l'abril del 2000 quan la caiguda percentual de l'atur va ser de l'11,94% en relació amb l'abril del 1999.

La major caiguda interanual de tota la sèrie històrica

A la sèrie del Ministeri d'Ocupació, que per comunitats autònomes comença el 1996, no es pot trobar una caiguda anual en xifres absolutes tant elevada com aquests -66.446 persones que han deixat les llistes de l'atur.

Els serveis de la temporada de l'estiu

L'activitat econòmica del sector serveis per fer front a la temporada d'estiu ha estat el motor de descens de l'atur restant 3.654 persones de les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), seguit de la construcció, amb -1.909 persones, amb set mesos seguit de caigudes de l'atur, des que va començar l'any.

La indústria manté la seva tendència de restar atur que va començar fa tot just fa onze mesos i aquest mes de juliol ha restat de l'atur a 1.844 persones. Finalment, el sector agrari ha vist caure la desocupació en 449 persones.

Estat espanyol, el millor juliol dels últims 17 anys

El nombre de persones a l'atur en el conjunt de l'estat espanyol es va situar al juliol en 4.046.276 persones, cosa que suposa un descens de 74.028 desocupats menys, la caiguda en un mes de juliol més important des del 1998, ara fa 17 anys.

En relació amb el juliol de l'any passat, l'atur cau de 373.584 persones, la major reducció interanual de tota la sèrie històrica del Ministeri, a l'igual que en el cas de Catalunya que també obté el descens més important en xifres absolutes de tota la sèrie històrica que comença el 1996.

El descens de la desocupació cau especialment entre el col·lectiu de joves on s'observa un retrocés del 14% de l'atur en l'últim any i és la major descens des del 1997, segons destaca el Ministeri.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También