Mor un nadó després de practicar-li la mutilació genital femenina a Tanzània

Cinc dies després del seu naixement, la besàvia de la nena va dur a terme el ritual, que va tenir complicacions i va provocar la mort del nadó a l'hospital

19 mayo 2017 16:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un nadó, nascut el passat 25 de desembre en una regió de Manyara a Tanzània, ha mort dies després que la seva besàvia li practiqués la mutilació genital femenina, segons ha informat la Policia.

Cinc dies després del seu naixement, la besàvia de la nena va dur a terme el ritual, que va tenir complicacions i va provocar la mort del nadó a l'hospital.

El comandant de la Policia Regional de Manyara, Francis Massawe, ha assegurat aquest dimarts a la Fundació Thomson Reuters que la mare i la besàvia de la nena han estat detingudes i que s'està portant a terme una investigació criminal.

La mutilació genital femenina és il·legal a Tanzània i els activistes asseguren que cada vegada més comunitats es neguen a fer aquesta pràctica tradicional perjudicial. Tot i això, l'Organització Contra la Mutilació Genital Femenina (NAFGEM), que treballa amb comunitats en les regions de Kilimanjaro i Manyara, ha assegurat que les famílies que continuen amb la pràctica estan començant a fer-ho en edats més primerenques.

"Les nenes solien ser mutilades entorn dels 10 anys i era una tradició que es practicava per preparar-les per al matrimoni", ha assenyalat el coordinat executiu de NAFGEM, Francis Selasini. "Aquells que segueixen mutilant ho fan en nenes més joves per evitar acusacions", ha afegit.

Els activistes han assegurat que les mares adolescents sense educació permeten que les seves filles siguin mutilades. "Algunes veuen la mutilació genital femenina com una tradició que cal conservar", ha assenyalat Selasini.

Un mínim de 200 milions de nenes i dones a tot el món han patit la mutilació genital femenina. Es creu que un total de 3 milions de nenes estan en perill cada any a Àfrica.

Comentarios
Multimedia Diari