Més de 300 entitats fan campanya a favor de l’acollida de refugiats

19 mayo 2017 17:13 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 300 entitats socials i culturals s’han sumat a la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ pels drets dels refugiats per pressionar les institucions, sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania en el que esperen que sigui la «manifestació» més gran a la UE contra les polítiques migratòries. El manifest presentat ahir assegura que «les competències en polítiques d’asil són estatals», però no obstant això creuen que «Catalunya i les seves institucions han de donar una resposta més clara i contundent» davant el «desplaçament forçat de persones més gran des de la Segona Guerra Mundial».

La campanya compta amb el suport d’organitzacions com Oxfam Intermón, universitats i escoles catalanes, sindicats, associacions juvenils, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Stop Mare Mortum i SOS Racisme, els actors de Merlí , els periodistes Antoni Bassas i Mònica Terribas, i esportistes com Carles Puyol i Kilian Jornet.

‘Casa Nostra, Casa Vostra’ proposa més de 150 activitats fins al febrer, entre elles un concert al Palau Sant Jordi per recaptar fons, una docusèrie sobre els refugiats a TV3 i una manifestació el 18 de febrer del 2017, que esperen que sigui «la més gran» fins a la data a la Unió Europea.

La campanya, que des d’ahir permet signar el manifest i ja recull més de 1.000 firmes, pretén sumar la majoria de suports per portar les seves reivindicacions al Parlament, i ja s’han reunit amb la seva presidenta, Carme Forcadell, per «estudiar les vies d’entrada», segons Rubén Wagensberg, un dels seus portaveus.

Les entitats demanen que es compleixi amb els acords i legalitat nacional i internacional, que estableix el dret d’asil de les persones refugiades i compromet a Espanya a acollir 10.772 persones en un termini de dos anys, encara que fins a la data només s’han obert les portes a uns 500.

Comentarios
Multimedia Diari