Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 300 entitats fan campanya a favor de l’acollida de refugiats

Whatsapp
Més de 300 entitats socials i culturals s’han sumat a la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ pels drets dels refugiats per pressionar les institucions, sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania en el que esperen que sigui la «manifestació» més gran a la UE contra les polítiques migratòries. El manifest presentat ahir assegura que «les competències en polítiques d’asil són estatals», però no obstant això creuen que «Catalunya i les seves institucions han de donar una resposta més clara i contundent» davant el «desplaçament forçat de persones més gran des de la Segona Guerra Mundial».

La campanya compta amb el suport d’organitzacions com Oxfam Intermón, universitats i escoles catalanes, sindicats, associacions juvenils, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Stop Mare Mortum i SOS Racisme, els actors de Merlí , els periodistes Antoni Bassas i Mònica Terribas, i esportistes com Carles Puyol i Kilian Jornet.

‘Casa Nostra, Casa Vostra’ proposa més de 150 activitats fins al febrer, entre elles un concert al Palau Sant Jordi per recaptar fons, una docusèrie sobre els refugiats a TV3 i una manifestació el 18 de febrer del 2017, que esperen que sigui «la més gran» fins a la data a la Unió Europea.

La campanya, que des d’ahir permet signar el manifest i ja recull més de 1.000 firmes, pretén sumar la majoria de suports per portar les seves reivindicacions al Parlament, i ja s’han reunit amb la seva presidenta, Carme Forcadell, per «estudiar les vies d’entrada», segons Rubén Wagensberg, un dels seus portaveus.

Les entitats demanen que es compleixi amb els acords i legalitat nacional i internacional, que estableix el dret d’asil de les persones refugiades i compromet a Espanya a acollir 10.772 persones en un termini de dos anys, encara que fins a la data només s’han obert les portes a uns 500.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También