Oriol Pujol: 'Jo no tinc diners a l'estranger. No he regularitzat res perquè no tinc res a regularitzar'

L'exsecretari general de CDC reivindica que ell ha donat ja moltes explicacions i recorda que ja no és polític i té dret a no declarar

19 mayo 2017 23:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

"Jo no tinc diners a l'estranger. No he regularitzat res perquè no tinc res a regularitzar". Així s'ha expressat Oriol Pujol sobre els diners que va rebre de la deixa del seu avi. Prèviament, la seva germana Marta havia explicat que cada germà i la mare havien obtingut 62 milions de pessetes, i cadascú els ha gestionat pel seu compte. Oriol Pujol, que no està imputat per aquest cas, ha donat a entendre que ell no va mantenir aquests diners a l'estranger. No ha volgut donar més detalls al·legant que el cas està encara en la fase de declaracions. L'exsecretari general de CDC ha reivindicat que ja ha donat moltes explicacions sobre el cas ITV, i ha recordat que ja no és polític i té dret a no declarar.

"Vostè pot fer els judicis que vulguin. Jo no tinc diners a l'estranger, jo no he regularitzat res perquè no ho havia de fer. I l'explicació sobre la gestió de la deixa no formarà part del contingut de les meves respostes fins que s'hagin donat explicacions allà on s'han de donar", ha argumentat Pujol en resposta a les preguntes del diputat d'ERC Oriol Amorós.

Ha remarcat que el cas de la deixa del seu avi està en fase "molt preliminar", pendent de la declaració del seu germà gran, i per això no ha volgut donar més detalls. De fet, ha apuntat que ha decidit comparèixer a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció política perquè té voluntat de "col·laborar i informar en tot el que sigui possible". "Jo sempre que he pogut, i en funció de les meves responsabilitats, he donat explicacions sempre que ha tocat", ha remarcat, tot recordant que ha comparegut fins a dues vegades a la Comissió d'Afers Institucionals per parlar sobre el cas Palau, però també va respondre preguntes sobre les ITV.

També ha subratllat que ell sempre ha atès els mitjans de comunicació quan ha anat a declarar, "sense límit de preguntes i sense pantalla". "Aquest ha estat el tarannà de donar explicacions i de no tenir res a amagar i explicar-ho tot", ha insistit. Ara bé, ha assenyalat que ell ja no és diputat i ja no té responsabilitats polítics. "Mentre ho he estat, he complert amb els meus deures, i com que no ho sóc, ara sóc conscient dels deures que tinc, però també dels drets", ha avisat.

 

"Han decidit no creure's les respostes"

En la mateixa línia s'ha mostrat en resposta a les preguntes del socialista Jordi Terrades, que també li ha demanat sobre l'origen dels diners del seu avi. Pujol s'ha queixat de la pregunta de Terrades, assegurant que la procedència d'aquests diners ja està explicada, és a dir, que aquesta deixa provenia de l'activitat professional del seu avi, que tenia por del que podria arrossegar l'activitat pública i política del seu fill.

"Això li han dit o no li han dit? M'ho pot preguntar mil vegades més. Ja sé que han especulat amb Banca Catalana, mil especulacions. I poden continuar, perquè el que han decidit és no creure's les respostes. Estan més interessats a fer preguntes que a atendre respostes", ha lamentat Pujol.

Comentarios
Multimedia Diari