Pere Martell, una aposta per l’FP Dual per accedir al mercat laboral

Té una oferta de fins a 24 cicles formatius distribuïts en nou àmbits professionals

15 mayo 2018 11:38 | Actualizado a 13 junio 2018 17:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Pere Martell és un centre de formació professional que compta amb 24 cicles formatius, entre els de cicle mitjà i els de grau superior, que aposta per aquestes modalitats, sobretot la vessant dual, per formar els seus alumnes i així donar resposta a les necessitats del mercat laboral, en què cada vegada es busquen més perfils tècnics d’FP. 

Els àmbits en què s’ofereix FP són: Arts Gràfiques, Edificació i Obra Civil, Electricitat i Electrònica, Energia i Aigua, Fabricació Mecànica, Fusta i Moble, Imatge i So, Instal·lació i Manteniment, i Transport i Manteniment de Vehicles.

Una de les apostes clares del Pere Martell és l’FP Dual. Entre la seva oferta formativa en aquesta metodologia, que combina la formació a l’aula i taller amb l’aprenentatge a l’empresa de manera continuada, trobem: en grau mitjà, Impressió gràfica, Xarxes i estacions de tractament d’aigua, Soldadura i caldereria i Manteniment electromecànic; i en grau superior, Gestió de l’aigua, Prevenció de riscos professionals, Sistemes de telecomunicació i informàtics, Mecatrònica industrial i Automoció.

Cada vegada són més les empreses que busquen alumnes a l’institut per treballar o fer pràctiques. El Pere Martell té entre 350 i 400 convenis de col·laboració amb empreses, 80 de les quals són dintre de la modalitat dual.

Aquest compromís amb les empreses ha fet que el centre sigui l’únic de la província que s’inclou i rep ajudes dintre del programa Dualiza, per la innovació en la metodologia formativa i les aliances amb el sector empresarial.

Aquests esforços compartits entre el centre formatiu i les empreses es tradueixen en el fet que enguany el 71,53% dels graduats d’FP dual tenen feina, el 22,76% continuen estudiant de forma exclusiva i la taxa d’atur es redueix al 5,71%.

Una dada inferior a la taxa d’atur de Catalunya durant l’últim trimestre 2017 (12,63%) i molt inferior a la taxa d’atur dels joves d’entre 16-24 anys (28,9%).

Per una formació al llarg de la vida

La missió de l’Institut Pere Martell és proporcionar a la societat un servei educatiu de qualitat i ampli abast que doni resposta a les necessitats i expectatives de l’entorn social, empresarial i institucional i permeti a les persones adquirir les competències professionals, personals i socials necessàries per destacar en la trajectòria professional acompanyant-les en la seva formació al llarg de la vida.

Una altra faceta important del centre és l’acreditació de competències. És un servei dirigit a professionals que no disposen de certificat per la seva feina. Així doncs, a través d’aquesta iniciativa, el Pere Martell assessora, reconeix i acredita professionals de diferents col·lectius. Sobretot es fa en la gestió del cicle de l’aigua i també en l’àmbit de la instal·lació i el manteniment. 

Una de les novetats de cara al curs 2018/19 és sobre el cicle de l’aigua. Amb el nou grau superior de Gestió de l’Aigua, per treballar amb empreses del cicle de l’aigua, químiques i petroquímiques, el 

Comentarios
Multimedia Diari