Poblet commemora el 40è aniversari del retorn del president Tarradellas

La consellera Neus Munté inaugura avui el seminari ‘Memòria d’una determinació’, que se celebra amb motiu de l’efemèride

07 junio 2017 05:43 | Actualizado a 07 junio 2017 09:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La consellera de la Presidència, Neus Munté, inaugura avui, a dos quarts de deu del matí, el seminari ‘Memòria d’una determinació’ que se celebra en el marc del 40è aniversari del retorn de l’exili de Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya del 1954 al 1980.

L’acte d’obertura, que tindrà lloc a l’Arxiu Montserrat Tarradellas Macià a Poblet, també comptarà amb la intervenció de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; la del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; i la de l’abat de Poblet, Fra Octavi Vilà.

Durant el seminari s’analitzarà la trajectòria política de Tarradellas, des dels seus inicis quan es va forjar com a polític fins al seu retorn i el restabliment de la Generalitat, fent èmfasi en els anys de la Guerra Civil i el llarg exili a Saint-Martin-Le Beau.

Després de trenta-vuit anys de dictadura franquista i d’un forçat i llarg exili, amb el seu retorn a Catalunya el 23 d’octubre de 1977 el president Tarradellas va aconseguir el restabliment de la institució catalana d’autogovern.

Al llarg de la jornada, intervenen polítics i historiadors de diferents universitats. A dos quarts de sis de la tarda s’organitza una taula rodona, en la qual participa Josep Sánchez Cervelló (URV) al costat de Francesc Bonamusa (UAB), Jordi Casassas (UB), Pelai Pagès (UB) i Joan Serrallonga (UAB).

Comentarios
Multimedia Diari