Possibles nevades a la demarcació a partir de dissabte a la nit

S'activa la prealerta de l'Inuncat i Neucat a tota Catalunya per la previsió de pluges i nevades

ACN

Whatsapp
La nevada de principis de febrer va deixar força neu a Montblanc. Foto: Pere Ferré

La nevada de principis de febrer va deixar força neu a Montblanc. Foto: Pere Ferré

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya dissabte es podrien produir nevades a les demarcacions de Tarragona, l'est de Lleida i Barcelona. La cota de neu es preveu que se situï entre els 700 i 800 metres, a excepció de tot el Pirineu i Pre-Pirineu i del nord-est, seria de 400-500?m. I de cara a la nit de diumenge el SMC preveu que la cota de neu baixarà a 400-500?m a totes les zones afectades. 

Tot i que la probabilitat de nevades de certa intensitat és baixa (grau 1 sobre 6 segons l'SMC), Protecció Civil recomana precaució a les comarques de Girona i sobretot del prelitoral de Barcelona, on hi hagi urbanitzacions a cotes mitges-altes, com ara la zona del Montseny, per la possible afectació a vies de comunicació i serveis bàsics durant la matinada.

Davant d'això, Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació d'Emergències CECAT, ha avisat els municipis i els gestors d'infraestructures per tal de garantir la disponibilitat i distribució de fundents en aquelles zones que es puguin veure afectades puntualment per les nevades.

Abans, la matinada de divendres a dissabte, les nevades podrien produir acumulacions de neu a la demarcació de Girona i de la Catalunya Central a partir de 500 metres. 

A banda, Protecció Civil ha emès una prealerta del pla especial per inundacions a Catalunya, Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d'un episodi de pluges intenses a partir d'aquest divendres i fins dissabte a les comarques interiors de Girona i del nord de la Catalunya Central. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta o calamarsa i es preveu que puguin superar els 20 l/m2. 

Temas

  • EL TIEMPO

Comentarios

Lea También