Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Possibles nevades a la demarcació a partir de dissabte a la nit

S'activa la prealerta de l'Inuncat i Neucat a tota Catalunya per la previsió de pluges i nevades

ACN

Whatsapp
La nevada de principis de febrer va deixar força neu a Montblanc. Foto: Pere Ferré

La nevada de principis de febrer va deixar força neu a Montblanc. Foto: Pere Ferré

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya dissabte es podrien produir nevades a les demarcacions de Tarragona, l'est de Lleida i Barcelona. La cota de neu es preveu que se situï entre els 700 i 800 metres, a excepció de tot el Pirineu i Pre-Pirineu i del nord-est, seria de 400-500?m. I de cara a la nit de diumenge el SMC preveu que la cota de neu baixarà a 400-500?m a totes les zones afectades. 

Tot i que la probabilitat de nevades de certa intensitat és baixa (grau 1 sobre 6 segons l'SMC), Protecció Civil recomana precaució a les comarques de Girona i sobretot del prelitoral de Barcelona, on hi hagi urbanitzacions a cotes mitges-altes, com ara la zona del Montseny, per la possible afectació a vies de comunicació i serveis bàsics durant la matinada.

Davant d'això, Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació d'Emergències CECAT, ha avisat els municipis i els gestors d'infraestructures per tal de garantir la disponibilitat i distribució de fundents en aquelles zones que es puguin veure afectades puntualment per les nevades.

Abans, la matinada de divendres a dissabte, les nevades podrien produir acumulacions de neu a la demarcació de Girona i de la Catalunya Central a partir de 500 metres. 

A banda, Protecció Civil ha emès una prealerta del pla especial per inundacions a Catalunya, Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d'un episodi de pluges intenses a partir d'aquest divendres i fins dissabte a les comarques interiors de Girona i del nord de la Catalunya Central. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta o calamarsa i es preveu que puguin superar els 20 l/m2. 

Temas

  • EL TIEMPO

Comentarios

Lea También