Salut vol reduir un 10% els pacients que s'esperen més de 24 hores a urgències

A l'Ebre es crearan equips de guàrdia, a més de donar accés des del Sant Joan de Reus als sistemes de l'Hospital de Móra

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els hospitals catalans hauran de reduir un 10% els pacients que estan als serveis d’urgències més de 24 hores sense tenir un llit. Hauran de fer-ho aquest mateix any 2017, segons contempla el nou Pla Nacional d’Urgències presentat ahir. El nou pla, que no té un pressupost propi, es nodrirà de les diferents partides en les quals haurà d’incidir, com el de l’atenció primària, el 061 o els mateixos hospitals.

Per territoris, a les Terres de l’Ebre es crearan equips de guàrdia d’especialistes per a l’atenció de pacients i es reorganitzarà l’àrea d’hospitalització de les altes mèdiques i quirúrgiques abans de les dotze del migdia a la Clínica Terres de l’Ebre, a més de donar accés des de l’Hospital Sant Joan de Reus als sistemes d’informació i sol·licitud directa de proves d’imatge a l’Hospital de Móra d’Ebre.

Al Baix Llobregat es crearà una nova unitat de preingressos de dotze llits a final d’aquest any i una nova unitat d’aguts amb 30 llits a l’Hospital Moisès Broggi, i haurà de millorar l’atenció al final de la vida a les residències del Baix Llobregat nord.

A les comarques de Lleida es farà una gestió conjunta dels llits d’hospitalització de tots els centres sanitaris i es crearà un Centre Urgències d’Atenció Primària (CUAP), i es continuarà atenent de forma continuada a través del 061 a l’Alt Pirineu i Aran.

A Girona s’iniciarà el desplegament d’allò que el nou pla explica com a «derivació inversa», és a dir, que els pacients que acudeixin a l’Hospital Josep Trueta i no precisin ser atesos en l’àmbit hospitalari seran derivats al Punt d’Atenció Continuada (PAC) Güell, entre altres accions que es desenvoluparan aquest any.

El compromís de reduir les hores d’estada a urgències, que en alguns hospitals com el de Vall d’Hebron afecta el 50% dels pacients que ingressen, es completa amb l’objectiu a quatre anys que el 100% dels pacients passin menys de 24 hores a urgències, explicà el conseller. Per aconseguir-ho, els hospitals han de reorganitzar els seus serveis d’urgències, amb plantilles estables i continuades, donar altes abans de les 12 h i programar més operacions que no requereixin hospitalització en èpoques en què no es preveu tanta demanda de llits, com a l’hivern amb la grip.

Comentarios
Multimedia Diari