Sant Pere tanca el juny casteller amb la diada del Serrallo

Vilafranca i Xiquets de Tarragona comencen avui tres setmanes d´intensa activitat en què coincidiran a plaça diversos cops

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sant Pere agafa el relleu, aquest cap de setmana, a Sant Joan. Després de la diada vallenca i tarragonina de dimecres passat, avui, dissabte, hi haurà castells al barri del Serrallo de Tarragona, on tenen Sant Pere com a patró.

La petita plaça de Sant Magí serà l’escenari d’aquesta diada, que suposarà l’inici de tres setmanes molt intenses pels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca, amb diades molt exigents i destacades. Però anem a pams. La primera serà aquesta tarda. Els matalassers van descartar portar el primer castell de nou per Sant Joan, i s’espera que ho facin, si no avui, a les properes diades. «El 3 i el 4 de 9 o el pilar de 7 són castells que tenim treballats i que han d’arribar aviat», explicava dimecres el cap de colla dels Xiquets, Roger Peiró.

Afegia que «són castells que podríem haver fet per Sant Joan, no tinc gaire explicació de per què hem decidit no fer-ho, però feia dies que no assajàvem i són les sensacions». Així, si finalment es decideixen per estrenar-lo avui, acompanyarien el castell de nou d’estructures de la gamma alta de vuit.

La d’avui és la primera de les diades d’unes setmanes exigents. El pròxim dissabte arriba la diada del Pla de la Seu, on els darrers anys s’han fet grans castells, i les altres dues setmanes Altafulla i la Riera de Gaià, actuacions on els del carrer Santa Anna sempre hi porten grans castells.

Els Castellers de Vilafranca també hi seran, tant avui, dissabte, com les pròximes dues setmanes. Els de Pere Almirall, després d’uns dies de vacances, tornen avui, dissabte, a plaça amb ganes de continuar rodant els castells de nou, com a prèvia a estructures superiors que podrien portar a Tarragona, Altafulla i Torredembarra. L’any passat, a la diada de Sant Pere, els verds van descarregar el 3 de 9 amb folre i van carregar el 4 de 9 folrat. De fet, hi van portar castells de nou els dos darrers anys, i sembla que avui passarà el mateix.

Els locals, els Xiquets del Serrallo, volen fer un pas més avui, dissabte, i estrenar el 5 de 7. «És un castell que l’hem treballat molt, té garanties per portar-lo a plaça», explica el seu cap de colla, Isaac Herrera. La colla arriba amb ganes després de l’actuació de Sant Joan, on van poder descarregar tres castells de set i mig.

Per aquest cap de setmana, també en el marc de Sant Pere, destaquen les actuacions dels Xiquets de Reus, on faran castells de vuit a la diada de Completes de demà, diumenge, i dilluns.

Comentarios
Multimedia Diari