Torxes per la Independència

Centenars de persones van participar ahir en els actes previs a la Diada, entre elles, les tradicionals marxes de torxes, un acte que es desenvolupà simultàniament a diferents municipis catalans

19 mayo 2017 21:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus va viure ahir a la nit una nova Marxa de Torxes per la Independència que va començar quan passaven uns minuts de les 9 de la nit a la plaça Catalunya. L’acte, organitzat per l’Esquerra Independentista de Reus, va finalitzar a la plaça del Baluard on es va realitzar una ofrena floral.

Salou va viure ahir la tercera edició de la Marxa de Torxes per la Independència, per commemorar la vetlla de la presa de Barcelona de 1714. Els participants es van trobar, cap a les nou del vespre, al costat del monument al pescador a l’Espigó del Moll, a partir d’on van recórrer el carrer Barcelona i la Via Roma, fins a arribar a la plaça 11 de Setembre.

Els organitzadors de l’acte van ser CDC, ERC, Moviment d’Esquerres (MES), Demòcrates de Catalunya, Òmnium i l’ANC de Salou. La cita va posar el punt final, precisament, amb els parlaments de les diferents entitats, el Cant dels Segadors i un piscolabis per a tots els assistents. Aquesta emotiva celebració prèvia a la Diada va comptar, ja des del primer moment, amb molt bona acollida ciutadana.

Per vuitè any consecutiu, Tortosa va acollir la Marxa de Torxes per la Independència amb centenars de persones marxant pels carrers del nucli antic amb el lema ‘Guanyem les nostres llibertats’.

L’acte es va iniciar al Castell de la Suda i va finalitzar a la plaça del Mercat, amb el parlament de Manolo Tomàs, membre de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. La lectura del manifest va anar a càrrec de Paula Rebullida, activista LGBT.

La Marxa de Torxes està organitzada per la Comissió 11 de setembre de l’Ebre formada per Òmnium Cultural, Casal Popular Panxampla i ANC de l’Ebre.

La Marxa de Torxes és un acte d’àmbit nacional per reivindicar la independència del poble català, un acte que s’articula a través d’una convocatòria massiva en un espai cèntric o singular la nit del dia 10 de setembre. I transcorre, si cal acompanyat de música popular, amb torxes i fins a un altre espai on es fa lectura d’un manifest o parlament. En l’edició anterior es van organitzar 130 marxes de torxes arreu de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari