Tres dies de concerts i cultura popular a l’Acampada Jove

El festival de música rock, pop, reggae i ska comença avui amb especial atenció a la situació política excepcional del territori català

18 julio 2019 08:30 | Actualizado a 18 julio 2019 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

montblanc

La 24a edició de l’Acampada Jove arrenca avui a Montblanc, un festival de música i una proposta política de caire reivindicatiu organitzada per les Joventuts d’Esquerra Republicana. Des d’avui i fins diumenge a la matinada, es calcula que uns 30.000 joves gaudiran dels concerts i les jornades formatives que organitza el festival. Més de 500 voluntaris, membres de l’organització política Jovent Republicà (ERC), treballen des de fa una setmana en el muntatge del festival a més de tota la feina prèvia de logística, economia i comunicació.

El cartell d’aquesta edició compta amb grups catalans així com procedents del País Valencià, el País Basc i de caire internacional com els italians Train To Roots. D’altres actuacions destacades són la d’Oques Grasses, Green Valley, Doctor Prats i Adala & The Same Song Band. Tampoc falten al cartell actuacions d’artistes que han esdevingut un clàssic a l’Acampada Jove com el cantautor Miquel del Roig. Les actuacions musicals es repartiran en tres escenaris: la carpa Tio Canya, per al final de la festa i les actuacions dels grups emergents i l’espai Independència, escenari principal. Avui al vespre, el grup guanyador de l’edició del concurs Música Jove de l’any passat, Andana, estrenarà l’escenari principal del festival.

També s’ha habilitat un tercer escenari destinat a cantautores d’arreu dels països catalans com Ivette Nadal, l’aranesa Alidé Sans o Júlia Colom des de Mallorca. Cada nit un discjòquei o punxa-discos dinamitzarà el final de la festa fins que surti el sol.

Més que un festival de música

Més enllà de les actuacions musicals, un altre pilar fonamental de l’Acampada Jove és l’oferta d’activitats culturals i taules polítiques i tallers sobre els temes més diversos. Al llarg dels tres dies, es portaran a debat temes com la música i l’autodefensa feminista, la repressió o la desestigmatització social dels MENAs.

El festival compta amb més de 45.000 metres quadrats de zona d’acampada per tal que els assistents puguin muntar les seves tendes i passar allà la nit i el temps entre activitats i concerts. També compten amb servei de bar, punts d’aigua, dutxes i servei de recollida de residus. L’objectiu del campament és fomentar i gaudir del sentit comunitari entre persones desconegudes.

L’acte polític central se celebra el dissabte a les 17.30 a la plaça Major i comptarà amb l’assistència, entre d’altres, del portaveu de Jovent Republicà, Pau Morales, i del president del Parlament, Roger Torrent.

Un altre esdeveniment important de l’Acampada Jove és el concurs Música Jove, que pretén donar visibilitat als grups de música novells del territori. Aquest any, la final del concurs es durà a terme el divendres a la tarda a la Plaça Major de Montblanc.

L’organització aposta un any més pel protocol Punt Lila per prevenir agressions masclistes i lgbtifòbiques a través de la formació dels voluntaris i la creació de punts físics. A més, també s’ha ampliat als artistes perquè creuen que «des de l’escenari també es poden detectar agressions».

Comentarios
Multimedia Diari