Tretze detinguts per estafar 500.000 euros a gent gran simulant ser operaris de gas

En cinc anys, aquest grup, que estava liderat per un home i el seu fill, havia constituït sis societats mercantils i actuava des del 2012 amb total impunitat, segons els mossos

19 mayo 2017 19:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos han detingut tretze persones com a presumptes autors d'estafes continuades i bancàries, coaccions i furts a persones d'edat avançada, un malalt d'Alzheimer, als quals haurien cobrat de forma fraudulenta més de mig milió d'euros des del 2012 simulant ser operaris del gas.

La policia ha informat avui en un comunicat que els detinguts, que ja han estat posats en llibertat per ordre del jutge, es feien passar per operaris del gas i que treballaven sota la cobertura de societats mercantils legalment constituïdes per testaferros i que tancaven quant sabien que la societat podia estar sent investigada.

En cinc anys, aquest grup, que estava liderat per un home i el seu fill de nacionalitat libanesa, havia constituït sis societats mercantils i actuava des del 2012 amb total impunitat, segons els mossos.

La investigació ha conclòs que aquesta organització criminal actuava amb una actitud "totalment depredadora cap a les víctimes més vulnerables per raó de la seva edat o condició psíquica", ja que a algunes d'elles les van assetjar moltes vegades, fins a esgotar tots els seus recursos econòmics i les estafaven any rere any en conservar les seves dades.

Una de les persones estafades és un home de 80 anys malalt d'Alzheimer, a qui li van exigir 41 pagaments per valor de 41.000 euros, 26 dels quals els va fer amb targeta de crèdit i, els restants, en efectiu.

La policia assegura tenir acreditat que els delinqüents van obtenir 588.000 euros només dels pagaments que feien les víctimes en concepte de les revisions de gas amb targeta de crèdit, encara que la xifra pot ser més elevada, ja que la majoria dels pagaments es feien al comptat.

S'ha constatat la comissió de 21 fets penals a vuit víctimes de Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda, Mataró i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i Llançà, Calonge i l'Escala (Alt Empordà).

El dispositiu policial es va desplegar dimecres passat, dia 1, a Barcelona ciutat, Cornellà de Llobregat, Martorell, Pineda de Mar i Cubelles, i va permetre la localització de tretze persones com a presumptes autores dels fets delictius.

En els registres s'han decomissat 5.500 euros, documentació de les societats investigades i ordinadors amb informació de les empreses.

Després de declarar davant del jutge, aquest va decretar la llibertat amb càrrecs per als detinguts.

Comentarios
Multimedia Diari