Un afectat per un llamp: 'Hem vist una bola de foc entrant a casa de matinada'

Més de 13.000 llamps en la tempesta més important des de fa mesos

19 mayo 2017 18:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els llamps que la matinada d’ahir van caure sobre Castelló d’Empúries van cremar el quadre elèctric d’un habitatge del carrer Arenal d’Empuriabrava. A conseqüència del foc es va generar una intensa columna de fum a la planta baixa de la casa. Al matrimoni format per l’Eugenio i la Martina, de 64 i 58 anys, que estaven dormint a la seva habitació, el soroll del llamp els va despertar.

«A les quatre de la matinada hem sentit el soroll d’una explosió o una bomba i poc després hem vist una bola de foc entrant dins de casa. Jo mateix l’he apagada amb una estoreta», relatà ahir l’Eugenio, per a qui aquestes «són coses naturals que poden passar i no cal donar-hi més importància».

Cap a les set del matí, el Samur els va dur a l’Hospital de Figueres, on van ser atesos per inhalació lleu de fum. De seguida van ser donats d’alta. Al lloc es van desplaçar, a més del Samur, els Bombers i els Mossos d’Esquadra.

Fins a 13.074 llamps va detectar la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en la tempesta més important des de fa mesos a Catalunya. On més va ploure va ser a la Bisbal d’Empordà, on des de dimarts a ahir van caure 103,5 litres per metre quadrat.

Comentarios
Multimedia Diari