Más de Noticias

Un cartell d'una facció de la CUP amb una bufetada a Comín indigna Puigdemont i el Govern

El conseller de Salut creu que l'organització hauria de retirar la imatge perquè pot legitimar ''actituds agressives''

Agències

Whatsapp
Cartell difós a Twitter per Endavant convocant una manifestació per dijous a Sabadell, on es veu un dibuix d'una professional sanitària pegant una bufetada al conseller Antoni Comín.

Cartell difós a Twitter per Endavant convocant una manifestació per dijous a Sabadell, on es veu un dibuix d'una professional sanitària pegant una bufetada al conseller Antoni Comín.

Endavant-OSAN (Organització Socialista d'Alliberament Nacional), vinculada a la CUP, ha convocat per aquesta setmana una protesta de treballadors de l'Hospital del Parc Taulí a Sabadell amb dos cartells on es veu una infermera donant una bufetada al conseller Comín.

La imatge ha indignat el Govern i tant el president Carles Puigdemont com la vicepresidenta Neus Munté han mostrat el seu rebuig a les imatges a través de Twitter. El conseller, Toni Comín, ha declarat a RAC1 que ''l'ideal'' seria que l'organització retirés aquests cartells perquè podria ser que ''qualsevol persona poc sensata'' se sentís ''legitimada'' a tenir ''actituds agressives''. Per Comín, precisament, les organitzacions polítiques ''no han d'emparar'' aquestes actituds.

Per contra, la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha secundat els cartells d'Endavant, que criden a manifestar-se contra les retallades en la sanitat pública amb una imatge en què una professional del ram bufeteja el conseller de Salut, Toni Comín. En canvi, la també diputada Mireia Boya s'ha desmarcat.

En els seus perfils de Twitter, Gabriel ha retwittejat el cartell d'Endavant que, sota el lema 'Plantem-los cara!', demana sortir al carrer el dijous en defensa de la sanitat pública, mentre que Boya diu: "Digueu-gandiana si voleu, però a mi tampoc m'agrada veure violència.  

El cartell es publica pocs dies després que la CUP decidís donar suport crític als pressupostos de Junts pel Sí i precisament l'organització responsable del disseny, Endavant, ha emès avui un comunicat expressant la seva oposició a la decisió presa pels cupaires, malgrat el respecte al procés assembleari que hauria dut la CUP a prendre-la. 

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También