Un català i un italià, sospitosos de la mort d'un executiu lleidatà a Tailàndia

El cadàver de david bernat, de 40 anys, va aparèixer esquarterat

19 mayo 2017 20:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un ciutadà català i un italià són els principals sospitosos de l’assassinat de David Bernat, l’executiu lleidatà el cos del qual va aparèixer la setmana passada esquarterat a Bangkok. Les primeres investigacions policials apunten a un cas de segrest, extorsió i assassinat.

«Creiem que podrem tancar el cas en un parell de dies [...] Ara estem connectant les evidències [...] De moment no hem emès cap ordre de captura», va declarar ahir el general de la Policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal, en la seva primera entrevista amb mitjans espanyols.

La investigació se centra en un català al qual la Policia es refereix amb el nom d’Artur, i que alguns mitjans tailandesos identifiquen com a Artur Segarra. «Pensem que Artur està involucrat en alguna etapa de l’assassinat o potser en totes», va dir Panya Mamen.

La Policia explica que «hi ha moltes persones involucrades» en l’assassinat i que no volen «difondre tota la informació» ni el nombre de sospitosos, entre els quals podrien figurar més estrangers i nacionals.

Panya remarcà que han publicat la foto del sospitós català per intentar recollir informació sobre el seu parador. Creuen que segueix encara a Tailàndia perquè el seu visat va expirar fa un parell de mesos i no tenen registre de la seva sortida.

La Policia ha detectat «moviments de grans quantitats de diners» des dels comptes corrents a Singapur de la víctima cap a entitats bancàries a Espanya i Tailàndia, segons fonts pròximes a la investigació que han demanat l’anonimat.

David Bernat, de 40 anys i natural de l’Albi (Garrigues), va ser vist per última vegada amb vida el 20 de gener quan sortia d’un apartament a Bangkok conduint una moto i en companyia d’un altre occidental.

«Durant uns dies, quan ningú sabia on era, la víctima responia als missatges. Això no obstant usava paraules i expressions, en català, que ell no solia utilitzar», han indicat a Efe fonts pròximes a la víctima. Dissabte passat, la policia tailandesa va localitzar les primeres restes del cadàver al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa, i des d’aleshores han aparegut disseminades a l’aigua més parts del cos.

La víctima va ser retinguda i «obligada a fer transferències» de diners abans que la matessin, segons la Policia.

Comentarios
Multimedia Diari