Una Firagost de reptes diferents amb castells de 9 i de gamma extra

La Colla Vella arriba amb ganes d´emmanillarla diada amb el 2 de 9 i el pilar de 9 amb folre i manilles. La Colla Joves vol aprofitar l'actuació per recuperar els castells de nou pisos

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça del Blat serà escenari aquest vespre del segon cara a cara vallenc de la temporada castellera. Joves i Vella tornen a plaça a la diada de Firagost.

Les dues colles, que tenen aquesta cita marcada en vermell al calendari, volen portar les seves millors construccions a una diada que arrencarà cap a un quarts de nou del vespre, en plena fira del camp català.

La Vella i la gamma extra

Els de Manel Urbano arriben a Firagost amb molta força. Després d’uns mesos molt intensos i amb molta feina feta, volen que la diada de Firagost sigui l’inici d’un mes d’agost carregat de cites importants. «És una actuació on sempre intentem fer un pas endavant, enguany també, però és un dia entre setmana i depèn de la feina dels castellers», deia diumenge al cap de colla. Ahir confirmava les intencions dels rosats «d’intentar igualar o superar l’actuació de Sant Joan».

Això passaria pel pilar de 8 amb folre i manilles i el 2 de 9 emmanillat, un castell que han treballat i que podrien portar avui a plaça. La Vella, doncs, arriba amb ganes d’emmanillar la diada de Firagost i donar un pas més en la seva temporada. «El pilar, el tenim molt bé i no el descartem per la diada», explica Urbano.

La Joves i els castells de nou

No ha estat un mes de juliol fàcil per la Colla Joves. Els de Jaume Galofré han hagut de superar diverses lesions destacades al troncs dels castells i les darreres diades han hagut de sovintejar més del compte els castells de vuit. Ara volen aprofitar la diada d’aquest vespre per tornar a recuperar les sensacions amb els castells de nou.

«Venim d’un juliol amb molta feina feta, i ara hem de posar les bases per al mes d’agost, on tenim diades molt exigents», reconeixia el cap de colla, Jaume Galofré, que afegeix que «la idea inicial és fer la tripleta màgica, però també dependrà dels efectius que tinguem a plaça. Tornar-hi amb els castells de nou és com tornar a començar a temporada», destaca el cap de colla. L’objectiu principal és el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre i també el 4 de 9 folrat.

Galofré no amaga que la diada d’aquest vespre és l’inici «d’un mes d’agost on tenim la mirada posada en Sant Fèlix».

Un escenari molt diferent al de la temporada passada, quan la Joves va arribar en un millor estat de forma que la Vella. Els rosats arriben amb un bon grapat de castells de nou a la butxaca i prometen espectacle casteller avui a la plaça del Blat. La diada, en horari de vespre, tota una tradició del calendari casteller.

Comentarios
Multimedia Diari