Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una altra dona embarassada infectada del virus del Zika a Catalunya

Ja són nou els casos a catalunya

Agències

Whatsapp
Un mosquito Aedes aegypti en un laboratori a El Salvador anunció. EFE

Un mosquito Aedes aegypti en un laboratori a El Salvador anunció. EFE

Una segona dona embarassada ha estat diagnosticada amb el virus del Zika a Catalunya, encara que el seu estat de salut és bo, mentre que ja són nou en total els casos detectats en aquesta comunitat, tots d’ells importats per persones que havien viatjat a Sud-amèrica o Amèrica Central. Segons ha informat l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), des del passat dia 1 de gener han estat confirmats 9 casos de Zika, dos d’ells en dones embarassades que estan seguint un control mèdic.

Tots ells tenen antecedent d’haver estat a l’Amèrica del Sud i Central a zones on la transmissió del virus és activa i d’haver estat picats per mosquits durant la seva estada. L’ASPC ha confirmat que els afectats són 5 homes i 4 dones, 2 de les quals són gestants.

El virus Zika provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s’estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment articulacions petites de mans i peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap, i es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes. Els casos solen resoldre’s sense complicacions greus i les infeccions asimptomàtiques són freqüents, ja que s’estima que només 1 de cada 4 infectats desenvolupa un quadre clínic.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También