Una onada de fred intens arriba avui a Catalunya per quedar-se tota la setmana

Tocarà fons entre dilluns, dia 16, i divendres, dia 20, i podria nevar a cotes baixes

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una onada de fred farà baixar notablement els termòmetres a partir d’avui a la nit a Catalunya, on es mantindrà durant tota la setmana que ve, amb episodis de vent fort del nord i algunes nevades, que localment podrien arribar a cotes baixes.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informàde la irrupció d’una massa d’aire molt fred procedent de latituds polars que arribarà a Catalunya des del cap de setmana. Aquesta onada de fred tocarà fons entre dilluns, dia 16, i divendres, dia 20, quan tindrà un origen més continental.

Els meteoròlegs preveuen gelades generals que seran fortes al Pirineu i el Prepirineu, moderades a la resta de l’interior de Catalunya i febles al litoral.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per Onada de fred, que es declara quan es preveu una temperatura inferior al percentil 2 de la temperatura mínima diària durant tres dies consecutius o més. El percentil 2 d’una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota del 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie.

Els meteoròlegs preveuen que al Pirineu es puguin registrar temperatures de -12 graus, d’entre -6 i -7 graus a l’interior i a les comarques lleidatanes, i de fins a -1,1 graus sota zero en alguns punts del litoral.

A més, els models predictius a mitjà termini indiquen que durant el període de fred intens seran possibles episodis de nevades a cotes mitjanes o baixes.


Ventades al Camp i l’Ebre
Entre avui i demà, dissabte, es preveuen nevades a la Val d’Aran, al nord del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, que podran acumular més de 5 centímetres per damunt de 600 metres i més de 15 per damunt dels 2000. Avui divendres i el cap de setmana, el vent del nord bufarà fort al Pirineu i Prepirineu, cosa que augmentarà la sensació de fred i, en combinació amb la neu produirà el fenomen de la rufaga.

També hi haurà ratxes fortes a la meitat sud de Catalunya, així com punts del litoral i prelitoral central, sobretot avui i dissabte.

Comentarios
Multimedia Diari