Una regidora musulmana pateix agressions racistes des de fa un any i mig

Fàtima Taleb exposa que dilluns va rebre insults i escopinades d'un home al mig del carrer, i que dijous, tres dies després, una jove va començar a insultar-la al carrer

19 mayo 2017 16:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidora de Participació i Convivència de Badalona, Fàtima Taleb, assegura que ha estat víctima de diversos atacs xenòfobs pel seu origen marroquí i la seva fe musulmana «des de fa un any i mig», l’última ocasió la setmana passada. En una carta publicada a la pàgina web del seu partit, Guanyem Badalona en Comú, Fàtima Taleb exposa que dilluns va rebre insults i escopinades d’un home al mig del carrer, i que dijous, tres dies després, una jove va començar a insultar-la al carrer, i que després s’hi van sumar familiars seus i d’altres persones que passaven pel carrer pensant que tenien el dret a fer-ho.

«Ha arribat el moment de denunciar públicament els actes de racisme i islamofòbia que estic patint», manifesta Fàtima Taleb, i justifica la publicació de la seva missiva ara per la doble agressió de la setmana passada.

Conseqüència de l’albiolisme

Taleb atribueix aquestes agressions al discurs de l’exalcalde de la població, Xavier García Albiol (PP), que, segons la regidora de Guanyem Badalona En Comú, «es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l’odi i a dividir la ciutadania» vinculant la pobresa, l’atur i la falta de seguretat a l’arribada de persones de procedència estrangera, i fins i tot amb el terrorisme islàmic.

La regidora, que va arribar al govern municipal de Badalona després de les eleccions del 2015, assegura que denunciarà aquests actes «racistes, xenòfobs, islamòfobs, que molta gent pateix cada dia en silenci» per la seva procedència.

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, acusà ahir la regidora de culpar-lo a ell pels «actes de racisme i islamofòbia» que ha patit l’últim any i mig per a així «tapar la seva incompetència». «Que una regidora musulmana de Badalona m’acusi perquè es fiquen amb ella pel carrer és una bona excusa per tapar la seva incompetència», va escriure García Albiol a Twitter.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona En Comú), manifestà que els actes d’odi cap a la regidora Taleb són «conseqüència directa de legitimar el racisme i la xenofòbia, com fa Donald Trump, el lepenisme europeu i feia l’albiolisme a Badalona».

Comentarios
Multimedia Diari