Plaça de Sant Magí

Des del Serrallo, reivindica «la cultura» del barri amb els Diables Voramar, els castells i la Vibrieta

15 septiembre 2022 18:41 | Actualizado a 16 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Núria Leandro, del recuperat Ball de Titans i dels Diables Voramar, no té cap mena de dubte: «Santa Tecla significa olor a pólvora al carrer, amparitos, família, amics i festa». La serrallenca viu les festes «gairebé des que vaig néixer», ja que els seus pares sortien amb els Diables Voramar. «Jo sempre estava per aquí amb el meu timbalet», bromeja mentre recorda els seus inicis.

Un punt d’inflexió va ser la creació de la Vibrieta, ja que va ser llavors «quan em vaig posar el tratge per primer cop». «Recordo perfectament els primers assajos, com es va crear i que vaig sortir de l’escola amb el tratge posat per sortir a les festes», ens explica a una plaça que per a ella té un gran significat especial, com és la de Sant Magí del Serrallo.

«Aquí he passat tota la meva infància, ja que a més el meu pare hi tenia una llibreria nàutica», explica. Reivindicant el Serrallo, Leandro assegura que «aquí tenim una gran cultura amb la Víbria, els castells o els Diables Voramar. I el dia 17 organitzem la musclada i la Baixada d’Amparitos», afirma alhora que reconeix «estressar-se» pel fet de «no poder arribar a tot.

Això sí, no es perd la Baixada de les Escales del dia 23 i el Correfoc. «Quan encenem l’últim petard diem Visca Santa Tecla i bon any nou!», exclama.

Comentarios
Multimedia Diari