Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

A Catalunya, idees clares

Whatsapp

Les tertúlies de les ràdios catalanes sols parlen d’independentisme, finançament del nou Estat, fins i tot avui un enllumenat hi ha establer una connexió amb Franco i d’altres neandertals. Crec que estem fent l’indi.

Avui, l’Estat posseeix més de la meitat del deute de Catalunya, en principi és l’accionista majoritari. Ens persegueix una deslocalització de les empreses per la pressió fiscal, la més gran d’Espanya, i l’excés de normativa.

Les nacions que construeixen sòlidament han treballat per un creixement econòmic, una societat civil activa, idees clares, la força d’un estat, el paper de la llei i la democràcia com a sistema polític. Una nació evoluciona quan els seus personatges locals són prou generosos per afavorir el creixement de la resta de població. Un país sense classe mitjana és un país dèbil, sense futur, subjecte per la corrupció. La classe mitja és necessària, però no suficient.

Fraces de Francis Fukuyama en el seu llibre «Ordre polític i decadència Política» segon volum d’un estudi sobre la ciència política i l’evolució dels governs a la democràcia. Pot ser, els podria interessar als que parlen tant i es preocupen tan poc.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También