Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

A Tarragona, per a la Diada, ja estem a punt

Tots som cridats a sortir a la Rambla Nova, perquè la Diada és de tothom

Whatsapp

Rosa Maria Codines/Carles Gómez

Posar tot el país en moviment un altre Onze de Setembre és demostrar al món que perseverem, tossudament, en el que fa 4 anys vàrem començar, en aquella gran Diada del 2012.

En la d’enguany, Tarragona hi té un lloc destacat. Un lloc singular. Tothom hi és convocat per tal de poder expressar fermesa i determinació. Volem dir que estem a punt de fer de Catalunya un país políticament lliure i socialment just. Molts han estat els qui ens han precedit –com ara el ja enyorat Jordi Carbonell–, que han lluitat i que han sofert per aquesta causa. És per a les generacions passades, per als d’avui i per als qui han de venir que volem fer arribar que estem a punt, units i forts. Que junts, i només junts, tenim la convicció que aconseguirem la independència del nostre país. Tots hi som cridats, a sortir a la Rambla Nova, perquè la Diada és de tothom. Un poble està en marxa una vegada més.

Per tal d’aconseguir una gran mobilització ens cal la complicitat de tots aquells que se sentin demòcrates, amb l’argument que la manifestació vol defensar tot allò que suposa la negativa constant dels màxims representants de la política espanyola de reconèixer el dret a decidir dels catalans.

Enguany, el lema és ‘A punt’, i vol tenir la doble connotació de demostrar que Catalunya està preparada per assolir la República i que els ciutadans ja estem en el punt final del nostre procés.

Volem que les concentracions que es faran a Lleida, Salt, Berga, Tarragona i Barcelona siguin una mostra d’unitat per assolir la independència. Però també volem fer extensiva la convocatòria no només als qui demanem de poder votar per un sí o per un no; sinó també a aquells que creguin que cal denunciar l’arrogància de l’Estat respecte de Catalunya.

Per tant, des d’Òmnium Cultural del Tarragonès i des de l’Assemblea Nacional Catalana a Tarragona fem una crida als ciutadans de les nostres comarques perquè el dia 11 omplim la Rambla Nova. I que l’omplim d’il·lusió, de somriures, d’alegria per encarar el futur. Que el so de les gralles, el cant joiós de la festa, llenci el missatge que volem un país nou, que volem caminar cap a una República Catalana, perquè com ens deia la nostra estimada Muriel Casals, nosaltres som el somni i, per tant, l’hem de fer possible.

Sabem que des del carrer, des de la mobilització ciutadana podem empènyer per tal que Parlament i Govern actuïn de manera decidida i executin, de debò, les polítiques per poder fer efectiva la construcció de les estructures que ens calen per tirar endavant aquest país nou.

L’Onze de setembre ens brinda aquesta oportunitat i tenim el deure de transmetre-ho.

Socis d’Òmnium, de l’ANC, simpatitzants, amics tots, us esperem per omplir la Rambla Nova el dia 11, a les 16 hores, per estar a punt a les 17.14 hores. Un any més, amb el vostre talent, amb la vostra disponibilitat i, sempre, amb la vostra entrega.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También