Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cruyff i la xiulada a l´himne espanyol

Whatsapp

En Johan Cruyff és capaç d’afirmar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur com que ens falta un bull quan xiulem l’himne espanyol. En Cruyff és holandès i deu saber que els Països Baixos (Flandes i Holanda) també foren ocupats per Espanya. El record de l’ocupació espanyola en aquelles terres perdura encara en la memòria col·lectiva dels neerlandesos que no han oblidat les atrocitats comeses pels soldats i l’administració espanyola.

Estic convençut que si els neerlandesos per comptes de tenir els documents d’identitat que els pertoquen legítimament com a nació en tinguessin uns altres on figurés «España» i «nacionalidad española», com passa encara avui amb els bascs, gallecs i catalans, també xiularien amb entusiasme democràtic l’himne espanyol.

I, aleshores, tindrien les mateixes raons que nosaltres per fer-ho. I, aleshores, en Cruyff ho entendria. I, aleshores, als ulls dels espanyols els neerlandesos serien titllats d’hispanofòbics.

Jordi Colomer

(Torredembarra)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También