Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cursos de poda als ajuntaments

Whatsapp

En arribar aquesta època, es comença a escoltar el cant de la motoserra i em poso les mans al cap... És el moment, per a aquells que estimem els arbres i som conscients de la seva importància biològica ara més que mai, de remarcar quantes podes inútils i sense criteri realitzen els jardiners dels municipis amb coneixements escassos o nuls.

Equipats amb grues, serres i estris moderns, any rere any tornen a la càrrega. Quan s’ha plantat un exemplar, es pot fer la «poda de formació». A partir d’aquí caldria respectar el desenvolupament natural de cada espècie, tal com la natura l’ha fet, i no tal com nosaltres volem que sigui. Si no, és preferible o seleccionar espècies de poc creixement o no plantar.

Un exemple entre tants seria les minses truhanes (espècie perennifòlia que teòricament no accepta bé la poda) de més de 30 anys de la carretera a Llofriu.

Per tal d’evitar, doncs, aquestes massacres i despeses inútils, em pregunto si no seria convenient que la Generalitat impartís cursos de poda als jardiners dels consistoris.

Lola Arpa Vilallonga

(Tècnica en jardineria. Peratallada)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También