Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

El carilló del Mercat Central farà furor

Tarragona pot esdevenir un nou Schonach, un petit poblet de 6.000 habitants de la Selva Negra que es vanta de tenir el rellotge de cucut més gran del món.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
El Mercat Central tindrà un carrilló amb les figures del Seguici de Tarragona. PERE FERE

El Mercat Central tindrà un carrilló amb les figures del Seguici de Tarragona. PERE FERE

El remodelat Mercat Central de Tarragona ha fet un any. Moltes felicitats i enhorabona. A l’important transformació de l’edifici li queda encara la peça que ha de ser la cirereta del pastís: el rellotge carilló amb els elements del Seguici de Tarragona que cada migdia aguaitaran al so de l’Amparito Roca. El carilló del Mercat és una ceba de la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. I ja se sap que quan l’Elvira agafa una ceba no para fins a aconseguir-la. El disseny de les figures del carilló ha estat encarregat a l’artista i joier Joan Serramià. Els gegants, l’àliga, el lleó i companyia desfilaran mentre sona el pas doble que s‘ha convertit en l’himne de les festes de Tarragona. El resultat final de l’empescada pot resultar un empastre kitsch de molta mida, però no m’estranyaria gens que la conyeta d’anar a veure com sona el carilló al migdia esdevingui l’atractiu turístic principal de Tarragona. Fa un parell d’anys, durant les caminades per la Selva Negra alemanya, no vaig poder sostreure’m de visitar Schonach, un petit poblet de 6.000 habitants que es vanta de tenir el rellotge de cucut més gran del món. Per veure bé com surt el bestiari has de pagar dos euros. Hi ha cua. I això que a Schonach el rellotge sona cada mitja hora. Pobres veïns del Mercat si haguessin d’entomar cada mitja hora l’Amparito Roca!

Temas

Comentarios

Lea También