El moment de reivindicar el paper de les cambres

Article per Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus

06 mayo 2019 10:28 | Actualizado a 15 octubre 2020 22:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les cambres de Comerç som un reflex de la realitat de les empreses que representem. I això implica conèixer i reconèixer les seves inquietuds i necessitats davant de les diverses situacions que genera la seva activitat. Ens avala un històric, més que centenari, de vocació, de servei i d’atenció continuada. I tècnicament estem sobradament preparats per fer aquest exercici de suport empresarial.

En un any especialment significatiu com l’actual, en plena renovació dels òrgans de govern de les cambres enmig d’un procés electoral que ha servit per posar-les en el focus del debat de l’opinió pública, és l’hora de reivindicar, amb més ímpetu que mai, la seva importància estratègica i la seva vàlua per executar, amb eficàcia, aquelles tasques que tenen encomanades. 

Les eleccions són una oportunitat per tancar una etapa complicada, atenent les circumstàncies que hem travessat i el buit normatiu en què ens hem desenvolupat des del 2010, arran de l’afectació que el Decret Zapatero va tenir sobre el nostre model de finançament.

Però a les cambres hem fet els deures, gràcies als esforços dels òrgans de govern i dels equips tècnics. Ara s’obre un nou període aparentment ple d’oportunitats que cal que s’acompanyi, també, d’un model de finançament públic i/o de la definició d’un model de negoci concret que permeti garantir la nostra viabilitat en plenitud.

Més enllà del debat sobre si som, o no, una estructura de país, és indiscutible que les cambres són un component indispensable per afavorir  el desenvolupament constant d’un dels tresors de la societat catalana com és la nostra estructura empresarial. Una tasca a la qual no volem ni podem renunciar en benefici de la competitivitat de les nostres empreses, la qual cosa voldrà dir, també, redundar en la qualitat de vida dels nostres conciutadans. 

 

Comentarios
Multimedia Diari