Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAIU

El preu d’haver ignorat la política

Luuk Van Middelaar va dir que «la política és la forma en què una societat s’ocupa de la incertesa». En la crisi que avui patim, la política ha estat ignorada.

 

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Inici del judici al Procés en el Tribunal Suprem amb els acusats a la banqueta. EMILIO NARANJO (EFE)

Inici del judici al Procés en el Tribunal Suprem amb els acusats a la banqueta. EMILIO NARANJO (EFE)

El macrojudici que avui comença al Tribunal Suprem és la demostració d’un fracàs col·lectiu. Mai no havíem d’haver arribat a aquesta situació en un país democràtic d’Occident. Es van equivocar els independentistes en tirar pel dret de forma unilateral i sense tenir en compte l’Estat i tampoc els mateixos catalans que no són independentistes. Un altre cop van donar la raó a Gaziel que l’any 1934 va escriure: «Cada vegada que el destí ens col·loca en una d’aquelles cruïlles decisives en què els pobles han d’escollir, els catalans ens posem fatalment, estúpidament, en el sender que condueix al penya-segat». També es va equivocar el govern del PP encapçalat per Mariano Rajoy. La seva inacció, o més ben dit, el fet de desentendre’s del problema polític i endinyar el mort als jutges tindrà fatals conseqüències (ja les està tenint) per a la convivència i per a la imatge i consideració internacional d’Espanya. L’historiador i filòsof Luuk Van Middelaar va dir que «la política és la forma en què una societat s’ocupa de la incertesa». En la crisi que avui patim, la política ha estat ignorada. En pagarem les conseqüències molts anys. 

Temas

  • El Voraviu

Comentarios