Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

El 'top manta' s'ha d'acabar

Francesc Gras

Whatsapp

La intervenció del conseller d’Interior, Jordi Jané, al Parlament es podria desgranar en diverses parts. Concretament en les tres que envolten el problema del top manta. Aquestes són l’actuació policial, la immigració i la llei. Sobre la primera qüestió pesa la malaurada mort d’un ciutadà senegalès –cas que està sota investigació– i el paper dels Mossos. Amb el conseller estic completament d’acord: ja n’hi ha prou de criminalitzar sempre el cos policial. És més, penso que més sovint hauríem d’agrair la seva feina. Dit això, no puc compartir que l’actuació del passat 11 d’agost fos del tot adequada. Permetre que una ciutat turística com Salou i en ple estiu es paralitzi és inadmissible. És cert que la línia que separa l’abús amb ser benvolent acostuma a ser molt fina, però en aquest cas, tot i la complexitat del moment, calia evitar els aldarulls i que la via del tren quedés paralitzada.

Aquells fets, puntuals, també han tornat a posar sobre la taula un problema mal resolt i que ve de llarg com és el de la immigració. Els ulls grossos amb què, generalment, els governs han tractat aquesta qüestió –sovint a cops de titular– han derivat en pràctiques com el top manta, una realitat estesa per tot l’Estat que cal eradicar encara que, sovint, s’hi vegin implicats els més desprotegits. I és que enmig de tot plegat són les màfies les que s’aprofiten per enriquir-se. També la llei, és cert, hauria d’ajudar que tot fos diferent, perquè, si no, res canviarà i la zona del cap de Sant Pere sempre continuarà igual: convertida en un entreteniment turístic que amaga un rerefons complicat i trist, però real.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También