El turisme post-Covid-19

Al contrari que han fet altres municipis del nostre entorn, el Govern municipal del Sr. Kenneth Martínez va obrir les platges al passar a la fase 2

18 junio 2020 10:00 | Actualizado a 18 junio 2020 10:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ara que sembla que la pandèmia del Covid-19 pot estar controlada des de l’òptica sanitària, s’avança amb la desescalada i en moltes zones en poques setmanes ens podem trobar en la mal anomenada «nova normalitat», i és just ara quan apareixen de manera més latent els efectes col·laterals de la crisi socioeconòmica que ens ha deixat el maleït coronavirus. En el cas del Vendrell, podem dir que avui en dia ja ho estem patim, amb 3.500 aturats i 2.000 ERTO.

Al contrari que han fet altres municipis del nostre entorn, el Govern municipal del Sr. Kenneth Martínez va obrir les platges al passar a la fase 2. Per desgràcia, hem vist moltes fotografies a les xarxes socials, que a més personalment he pogut comprovar, amb unes platges amb un aspecte lamentable, amb una manca total de salubritat, amb la sorra bruta, tota plena de canyes i amb desnivells de més d’un metre per poder entrar a l’aigua. Crec que haver permès anar a les platges i ser incapaços de tenir-les en el millor estat per permetre el bany no ha estat la millor decisió. Un municipi com el nostre no es pot permetre aquesta enorme improvisació en algunes decisions que es prenen.

El sector turístic abandera la nostra economia local, però justament és un dels sectors que més està patint en aquest 2020, tant per la pèrdua de la temporada de Setmana Santa com segurament també la d’una bona part de tot l’estiu.

En aquests moments d’incertesa, les persones que ens visitin han de poder anar a les platges o passejar per les zones comercials amb la màxima seguretat possible i sense cap risc de contagi. En el compliment de totes les normes sanitàries es fa imprescindible la col·laboració de tots els agents implicats en el sector turístic, com hotels, càmpings, apartaments turístics, restauradors o comerços.

Crec sincerament que tot allò que hem fet fins ara canviarà, els turistes demanaran tenir la màxima informació i que a més aquesta sigui, clara, certa i transparent, i per tant no és moment d’improvisar en les actuacions. L’Ajuntament del Vendrell ha de crear un Pla d’impacte post-Covid per a aquesta mal anomenada «nova normalitat», sense pedaços, amb valentia, amb rigorositat que doni aquesta seguretat a totes les persones que ens visitin. Hem de demanar sentit comú a tots els nostres visitants, però a la vegada és imprescindible que hi hagi normes i instruccions clares des del primer moment.

Quan arribi la tardor, ja valorarem en quina situació ens trobem, quines són les eines que podem tenir per anar cap a un model de turisme molt més sostenible o quines propostes s’hauran d’introduir perquè els nostres visitants millorin la seva experiència en la seva visita a la nostra vila. En els pròxims mesos ens juguem molt, i per això hem d’estar alerta i encertar en aquelles polítiques públiques que ens puguin permetre aprofitar aquests canvis.

Comentarios
Multimedia Diari