Empenta cap a la unilateralitat

Una declaració unilateral d’independència de Catalunya és el que pretén Rajoy

07 agosto 2017 11:24 | Actualizado a 07 agosto 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Evidentment el Govern espanyol ni reconeix ni reconeixerà aquest extrem, però una anàlisi conjunta de les darreres actuacions d’aquest organisme i de tot l’entramat institucional que l’envolta (TC inclòs) fa pensar que l’estratègia de l’administració central no és altra que la d’empènyer la Generalitat cap a la via de la unilateralitat, tot posant entrebancs a la resta de sortides que el Govern té sobre la taula. 

En aquest sentit, el bloqueig continuat a totes les iniciatives sorgides del Parlament tendent, en primer lloc, a dotar-se de les estructures d’Estat i, en segon lloc, a generar el corpus jurídic que permeti el referèndum (l’última aquesta mateixa setmana amb l’aturada de la reforma del reglament del Parlament), no fa altra cosa que reduir el ventall d’opcions en mans de la Generalitat i d’abocar-la cap a una DUI (declaració unilateral d’independència) sense passar per les urnes, segurament l’única via que difícilment podria comptar ni amb el suport ni amb el reconeixement de la comunitat internacional.

Tot plegat, hom pot arribar a pensar que una DUI és justament el que pretén el Govern de Rajoy per tal de fer escac i mat doble, al Govern de JxSí i al procés. 

Si ho aconseguirà o no encara està per veure, però el que és clar és que cap de les dues parts pot guanyar un tour de force d’aquestes característiques sense tenir molt clar quina és l’estratègia final de l’adversari. Temps al temps.
@jmarauzo 

Comentarios
Multimedia Diari