En record de Josep Bargalló i Badia

Bargalló va fer de pont entre la gent més gran i els joves que volien tirar endavant la Festa Major

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vitalitat i el lluïment que té avui la nostra Festa Major de Reus es deu a l’entusiasme, la dedicació i la generositat de totes aquelles persones que al llarg dels anys han afegit el seu esforç a la definició d’un model de festa profundament arrelat a la tradició que és també capaç de sumar la voluntat de les generacions més joves de la nostra ciutat, un model obert a la participació de tothom que ha sabut projectar amb força els elements més significatius de la nostra identitat col·lectiva.

Josep Bargalló i Badia és una de les persones que han fet possible aquest llarg camí. A la seva tasca de recerca, anotació i revisió de les danses antigues devem la recuperació de molts dels balls que avui formen part del nostre seguici festiu, com per exemple el de Gitanes, Prims o Mossèn Joan de Vic, com li devem també l’actualització de la tasca dels esbarts no només de la ciutat sinó del conjunt de les nostres comarques.

Després d’una llarga època d’oblit i descurança, Josep Bargalló va saber fer de pont entre la gent més gran i les noves fornades de joves que volien tirar la Festa Major de Reus endavant per salvaguardar unes tradicions que sense aquesta feina acurada de folklorista, seguint l’exemple de Joan Amades o Aureli Capmany, potser s’haurien perdut al llarg del temps.

L’any 1999, la ciutat li va expressar el seu agraïment concedint-li el Tro de Festa, el guardó amb què cada any es distingeix l’aportació de persones destacades al manteniment de la Festa Major. Avui, amb motiu de la seva mort, en nom de tots els reusencs i les reusenques vull reiterar l’expressió del nostre agraïment més sincer i la voluntat de viure aquesta Festa Major de Sant Pere que està a punt de començar tenint ben present el record i el mestratge de Josep Bargalló.

Moltes gràcies.

Comentarios
Multimedia Diari