Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Entre el Nàstic i la Cambra de Comerç

Neix al carrer de la Nau a la casa dels barons de les Quatre Torres

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

Neix al carrer de la Nau a la casa dels barons de les Quatre Torres. Els pares eren els administradors dels Morenés. Els estudis els fa al Col·legi Provincial, passant després a l’institut. Es trasllada a Barcelona per la carrera de Dret fent tres cursos. En la joventut compagina el futbol i l’estudi, va a jugar a la platja de l’Arrabassada, té bon toc amb la pilota i se li recomana fer-se del Gimnàstic.

El 1918 entra a la Junta a la secció de Futbol i n’és tresorer. Arriba a president de la Secció amb Gualbert Nogués. Juga de davanter i d’extrem esquerre fitxant els anys 1917 i 1924 pel Gimnàstic. Endut per la dèria esportiva, és pioner a Tarragona de l’hoquei sobre herba amb Lluís Bonet i Amigó. El 1941 és nomenat vicepresident del Gimnàstic.

S’establí a la ciutat el 1919, primer en el sector vinícola, però temps després canvia el negoci per la pesca salada, productes alimentaris, conserves i derivats, amb el qual formà la raó social J. Nadal y Cia. SL.

Es casà a l’església de Sant Joan el 1926 amb Mercè Alaix i Torres, filla del navilier Alaix. Era del Cos Consular i parenta de Pere Anton Torres Jordi. El matrimoni té quatre fills. Republicà, tem que «vagin mal dades», ho deixa tot i passa la frontera pel Pirineu amb la família. Torna a Tarragona acabada la contesa. Es fa càrrec de la Comisaría de Abastecimientos y Transportes. El 1946 és el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona i després és president de les Obres del Port de 1969 a 1975.

Intervé en la construcció de la Universitat Laboral. Gestiona a Madrid els terrenys dels propietaris, valedor per la nova Ciudad Residencial de Educación y Descanso. Obté la Medalla al Mèrit de les Cambres de Comerç de tot l’Estat.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También