Entre el Nàstic i la Cambra de Comerç

Neix al carrer de la Nau a la casa dels barons de les Quatre Torres

19 mayo 2017 23:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Neix al carrer de la Nau a la casa dels barons de les Quatre Torres. Els pares eren els administradors dels Morenés. Els estudis els fa al Col·legi Provincial, passant després a l’institut. Es trasllada a Barcelona per la carrera de Dret fent tres cursos. En la joventut compagina el futbol i l’estudi, va a jugar a la platja de l’Arrabassada, té bon toc amb la pilota i se li recomana fer-se del Gimnàstic.

El 1918 entra a la Junta a la secció de Futbol i n’és tresorer. Arriba a president de la Secció amb Gualbert Nogués. Juga de davanter i d’extrem esquerre fitxant els anys 1917 i 1924 pel Gimnàstic. Endut per la dèria esportiva, és pioner a Tarragona de l’hoquei sobre herba amb Lluís Bonet i Amigó. El 1941 és nomenat vicepresident del Gimnàstic.

S’establí a la ciutat el 1919, primer en el sector vinícola, però temps després canvia el negoci per la pesca salada, productes alimentaris, conserves i derivats, amb el qual formà la raó social J. Nadal y Cia. SL.

Es casà a l’església de Sant Joan el 1926 amb Mercè Alaix i Torres, filla del navilier Alaix. Era del Cos Consular i parenta de Pere Anton Torres Jordi. El matrimoni té quatre fills. Republicà, tem que «vagin mal dades», ho deixa tot i passa la frontera pel Pirineu amb la família. Torna a Tarragona acabada la contesa. Es fa càrrec de la Comisaría de Abastecimientos y Transportes. El 1946 és el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona i després és president de les Obres del Port de 1969 a 1975.

Intervé en la construcció de la Universitat Laboral. Gestiona a Madrid els terrenys dels propietaris, valedor per la nova Ciudad Residencial de Educación y Descanso. Obté la Medalla al Mèrit de les Cambres de Comerç de tot l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari