És de justícia pel Penedès

Cal defensar el que tenen altres àmbits territorials: un delegat de govern i la descentralització

19 mayo 2017 19:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els grups de JxSí, PSC, CSQP i CUP han presentat al registre del Parlament una proposta per debatre la modificació de la Llei de Vegueries per tal que existeixi la del Penedès. És una gran notícia pel territori.

De moment aquesta llei està parada, però la modificació servirà perquè, en el moment de desplegar-la, tinguem a punt la vegueria del Penedès. La modificació no comportarà cap despesa, ja que es tracta de modificar el text aprovat el 2010.

El més important és que el territori aconsegueix ser escoltat i la unitat de la majoria de partits, a excepció del PP i de C’s. La imatge de consens que es mostra tant des del territori com des del Parlament facilitarà la implementació de la nova vegueria.

La lluita per una vegueria Penedès dura més de 10 anys. Gent anònima del territori va traslladar a ajuntaments, consells comarcals i entitats la necessitat de lluitar per una organització pròpia que permeti gestionar el futur de la millor manera. Cal recordar tota la gent que ha defensat el Penedès, sobretot des del naixement del comarcalisme a principis del segle XX, i també als primers anys de la recuperació de la democràcia a finals del segle passat.

Parlo des d’en Pau Vila fins a l’Albert Virella, sense la seva feina pedagògica i científica ens faltarien arguments per defensar el que creiem que és de justícia.

La modificació de la Llei de Vegueries era el primer pas. Ara cal defensar el que tenen els altres àmbits territorials del país: un delegat del govern i la descentralització dels departaments de la Generalitat. És una tasca obligada per fer arribar a la gent del Penedès els serveis del país. La justícia territorial cerca la igualtat entre territoris, i en aquest cas al Penedès encara queda feina per fer. Estarem atents a aquest desplegament, però de moment celebrem aquesta fita històrica.

Comentarios
Multimedia Diari