Farmacèutics irresponsables o responsables?

19 mayo 2017 22:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’any 2009, el govern va decidir que la píndola de l’endemà es podia vendre sense prescripció mèdica i, des que no cal recepta, les vendes s’han triplicat (ho diu Cofares, la principal distribuïdora farmacèutica espanyola).

Segons un estudi elaborat per l’Agència espanyola de medicaments i productes sanitaris, els efectes secundaris del consum d’aquesta píndola són: embaràs ectòpic o extrauterí, tromba embolisme venós –malaltia cardiovascular que pot bloquejar una vena dels pulmons–, vertígens, dolors abdominals, cefalees, mastàlgia, increment del risc de càncer de fetge i pàncrees, entre altres. D’aquesta manera, es va posar a l’abast dels nostres joves de qualsevol edat aquesta ‘bomba hormonal’, amb efectes sovint negatius sobre la salut de les usuàries.

Recentment és notícia que 16 farmacèutics decideixen no dispensar aquesta píndola, tot i que per a ells suposa menys ingressos. A l’associació d’empreses de planificació familiar de Catalunya es queixen, i volen boicotejar-los pel fet d’acollir-se a l’objecció de consciència en la dispensa de la píndola de l’endemà.

L’actitud d’aquets farmacèutics em sembla una actitud del tot valenta, responsable i alhora de persones que vetllen per la salut dels seus clients. La dispensació de la píndola de l’endemà, a més dels efectes secundaris descrits, han incitat al consum sovint irresponsable, a la banalització de les relacions sexuals, a l’increment de malalties de transmissió sexual i a l’increment de embarassos no desitjats.

Senyors empresaris de planificació familiar, quin interès tan poderós han de tenir vostès per voler impedir als farmacèutics el dret d’objecció de consciència, i fer aquests actes d’intrusisme professional!

Gemma Ros Valls

(Blanes)

Comentarios
Multimedia Diari