Gomis guanya, i la política?

Teresa Gomis ja és nova diputada al Congrés a tots els efectes

19 mayo 2017 22:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Teresa Gomis ja és nova diputada al Congrés a tots els efectes, després que ahir a la tarda prometés el càrrec en el transcurs de la sessió plenària. Unes hores després que digués que no havia decidit res, que encara madurava què fer, viatjava a Madrid per a complimentar l’últim tràmit que li mancava per a ocupar l’escó. La margarida va ser desfullada en temps récord.

El que desconeixem a hores d’ara és si la decisió de Gomis va venir dirigida o avalada pel President de la Generalitat, Artur Mas, l’única persona amb qui la diputada reusenca estava disposada a parlar abans de prendre una determinació.

El fet que, tot i les pressions inicials del portaveu parlamentari de Convergència Democràtica de Catalunya, Pere Macias, d’obligar-la a anar al Grup Mixt a causa de la seva imputació en el cas Innova, per pressumptes delictes de falsedat documental, contra l’Administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública, es mantingui finalment al grup parlamentari, dóna pistes: Teresa Gomis guanya.

L’altra qüestió és si la Política -així, en majúscules- també guanya. En uns moments en què es reclama des de tots els fronts -també des dels propis partits- noves maneres de fer Política, capítols com aquest no ajuden en res.

La presumpció d’inocència és un principi jurídic que cal defensar aferrissadament, tot i estar’renyat’ amb l’ètica i l’estètica.

El dia que s’obri el judici oral, Gomis haurà de tornar a desfullar la margarida. I en temps récord...

Comentarios
Multimedia Diari