Gràcies, Johan, des de Pratdip

19 mayo 2017 19:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una vegada superat el xoc inicial de l’emoció que suposa la pèrdua d’una persona, d’un geni com ha estat Johan Cruyff, tot i estar instal·lat en un gran entristiment, em permeto fer unes breus reflexions sobre el que ha suposat, per a mi, tenir l’oportunitat de conèixer-lo i entrar, breument, en el món d’una figura reconeguda mundialment.

Recordo el que va suposar per a tots els qui ens sentim culers de soca-rel l’arribada del Johan al nostre Barça, i el canvi tan espectacular que aquest club i equip va fer a partir d’aquell moment.

Però encara recordo amb més intensitat i emoció el que va suposar per a tots nosaltres, els veïns i veïnes de Pratdip, el fet que el 17 de juliol de 2013 es dignés a venir al nostre poble i ser el nostre pregoner de les Festes de Santa Marina, una activitat que va ser el primer cop que va fer i que ho féu de manera totalment desinteressada.

Aquest acte de Festa Major em va donar l’oportunitat d’estar en contacte, de conèixer una mica la personalitat d’aquest geni. I em va sorprendre la seva senzillesa, la seva simpatia, una persona que es va mostrar molt propera i que admirava la vida rural, atès que ell també havia nascut en un petit poble d’Holanda.

Em va permetre conèixer una persona que sentia una gran atracció vers el paisatge i la tranquil·litat del nostre municipi, el particular la zona del Mas Mariassa, la qual cosa va fer que, algunes vegades, vingués a visitar-nos per desconnectar dels múltiples compromisos propis d’una persona de tanta rellevància pública com la seva.

Em va permetre conèixer un Johan amb una gran humanitat i preocupat pels problemes socials i culturals que ens envolten. Sobretot, preocupat pels nens i per les persones més desfavorides, que van estar presents en una part important del seu pregó. (Recordem, també, la Johan Cruyff Foundation).

Ens va permetre conèixer a tots els qui vam viure aquell memorable Pregó de Festes (més de 500 persones) un Johan senzill i pacient, que va permetre que tothom pogués fer-se una foto amb ell per immortalitzar aquell moment.

En fi, ens va permetre conèixer una persona que havia estat un geni espectacular en el món del futbol, però vam descobrir un altre Johan encara millor, un Johan humà, benèvol, generós, proper, senzill, agradable, simpàtic, que ens va omplir de joia i d’alegria aquella Festa de Santa Marina de 2013.

Des de Pratdip et recordarem sempre.

Moltes gràcies, Johan, descansa en pau.

 

Josep Montané Vidal

Exalcalde de Pratdip

Comentarios
Multimedia Diari