L´ Ordenança de civisme de Reus

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La meva queixa és sobre la polèmica Llei de civisme de la ciutat de Reus. Em sembla una mica vergonyós que la CUP i les altres forces polítiques diguin que es tracta d’una ordenança coactiva i sancionadora. Quant es va posar en marxa ha donat molts bons resultats, ja que la gent és una mica més cívica. El que és inaguantable és caminar per Reus i trobar per tots els carrers excrements de gos i pixades.

Així mateix, les balconades de roba donen als barris una mala imatge. La necessitat d’aquesta ordenança és per pura necessitat, ja que hi ha moltes persones que no tenen civisme ni respecten ningú ni res; per tant, és normal que aquest tipus de conducta es corregeixi amb una ordenança que ho reguli.

El que no és normal és que aquestes conductes incíviques es deixin sense sanció i que tothom faci el que vulgui. A veure si les hauran de premiar per deixar la ciutat tota bruta, fet que suposarà un augment de la neteja pública que finalment hauran de pagar com sempre els ciutadans. Per tant, penso que l’Ordenança municipal de civisme està enfocada en la convivència dels ciutadans, en el «viu i deixa viure», redactada d’acord amb la Llei de seguretat ciutadana en alguns punts. És un greu error derogar aquesta Llei o reformar-la. Espero que reconsiderin tot això i no es modifiqui.

Alfons Rodríguez Martínez

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari