L'hospital de Reus

Cal deixar de mirar l'Hospital com un problema, i considerar-lo com un actiu

19 mayo 2017 23:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquests darrers dies la premsa local ha recollit unes molt desafortunades declaracions sobre les llistes d’espera del nostre Hospital Universitari.

Mal enfocament. Cal saber del que es parla. Si es vol atacar a l’actual Consistori, no es pot apuntar als professionals de l’Hospital, que són els que realment gestionen les llistes d’espera, sense cap intervenció municipal. Aquests darrers anys els professionals (metges, infermers, portalliteres, administratius....) de l’Hospital han patit retallades salarials molt importants, sobrecàrregues de treball i, el que és més greu, una gran incomprensió i manca de reconeixement públic del que fan i del seu esforç.

En aquestes difícils circumstàncies els treballadors de l’Hospital han tirat endavant aquesta institució, que ha de ser emblemàtica de la nostra Ciutat. Els pacients han continuat sent ben atesos, s’han arromangat i la veritat és que, encara que no sigui “rendible” per la crítica electoral, no tan sols han disminuït les llistes d’espera sinó que han fet molta més activitat que abans de la crisi i amb menys recursos proporcionalment.

I és que cal deixar de mirar l’Hospital com un problema, i considerar-lo com un actiu, com un dels actius més importants de Reus. L’Hospital és una de les empreses més grans de la Ciutat, sinó la més gran, i això, a més de l’acció sanitària i humanitària, genera activitat econòmica. L’Hospital és i ha de ser un motor econòmic i de prestigi de Reus.

Cal potenciar el nostre Hospital. Un hospital públic, universitari, on es fa recerca important i reconeguda internacionalment, al qual, precisament per veure’l com un problema i no com un actiu, se’l menysprea titllant-lo de “faraònic” i de “despesa de luxe”. Pot ser els nostres ciutadans estarien més bé, amb més intimitat, en habitacions dobles en lloc d’individuals com estan al Sant Joan actualment? Pot ser els nostres ciutadans estarien més bé en instal•lacions justes de dimensions i antiquades?

Cal arromangar-se, deixar de criticar a qui no s’ho mereix i posar-se a fer feina. Cal governar aquesta institució com cal, amb participació directa dels ciutadans i dels professionals, en què els professionals puguin fer la feina que saben fer i com la saben fer, sense interferències administratives ni polítiques. Evidentment, cal quadrar els pressupostos. És imprescindible per la sostenibilitat del centre. I els nostres professionals s’han esforçat i continuen esforçant-se. No oblidem que varen acceptar voluntàriament una rebaixa del seu sou real per tal de contribuir a què l’Hospital continués tirant endavant. Cal fer pressió des de les instàncies polítiques de la Ciutat per tal que, a Barcelona o on sigui, es reconegui l’esforç i els resultats del NOSTRE Hospital.

I, per damunt de tot, cal reconèixer, de veritat i no formalment, que l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus és un gran actiu, i que els seus professionals són el seu millor capital.

Comentarios
Multimedia Diari