Membre fundador de l´Ateneu de Tarragona

Neix al carrer de Maria Cristina. Els primers estudis els fa al Col·legi Saavedra i després entra als Germans de La Salle on cursa comerç

19 mayo 2017 22:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Neix al carrer de Maria Cristina. Els primers estudis els fa al Col·legi Saavedra i després entra als Germans de La Salle on cursa comerç. Treballà a les oficines del garatge Cacharo i després entra com a empleat de banca a la Caixa de Pensions. Primer va a Amposta i acaba sent la testa professional el 1998, jubilant-se després de 40 anys de servei com a oficial superior, sempre a la seu central tarragonina. Les inquietuds filantròpiques fermen el jove. Passa a ser directiu de la Societat Coral L’Àncora i la secció de futbol durant uns vint anys, dedicant-se de ple a la recerca i promoció de nois en les categories infantil i juvenil. Fou directiu del Club Cultural, del Mon Camp Tarragoní i membre fundador de l’Ateneu de Tarragona. Escriu als mitjans de comunicació i emissores de ràdio tarragonines, primer amb Josep M. Tarrasa, per passar després de molts anys a la Cadena Catalana i Onda Cero amb programes cinematogràfics, i conjuntament amb Berbabé col·laboren als mitjans de radiodifusió locals.

El nostre personatge es casà el 1967 amb Soledat Parga i Fortuny i tingué tres fills. Escriu articles i cròniques al Diario Español, escriu als llibrets de les confraries de Setmana Santa, a les entitats de l’Ateneu, del Mon Camp, al Club Maginet, al Sindicat d’Iniciativa i Turisme, i a Crònica Pantallas y Escenarios i altres. Entre les seves publicacions destaca Història del Cinema a Tarragona. El 1962 obté el títol de dibuixant humorístic per l’Acadèmia Ceac.

Tota la seva vida ha col·leccionat i ha fet exposicions sobre cinema, i ha prestat el seu ajut a particulars en temàtica de cinema, còmics i col·leccionisme en general.

Comentarios
Multimedia Diari