Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Menys rebequeries i més sentit comú

No entenem la negativa del PSC a una millora tan important per a Tarragona

Albert Abelló

Whatsapp

L’acriaturat i orgullós equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona liderat pel PSC no vol que Tarragona millori el seu enllaç ferroviari amb l’aeroport de Barcelona, una reivindicació històrica de la nostra ciutat i de tot el territori tarragoní que aquest any, amb la inauguració de la nova línia 9 de metro, encara s’ha fet més palesa. El PSC de Tarragona no està d’acord que els tarragonins, tot i haver-la pagat, es beneficiïn de les millores que ha comportat la construcció de la línia 9 de metro (L9Sud), la infraestructura més important impulsada per la Generalitat, sufragada per tots els catalans.

No entenem la negativa del PSC a una millora tan important per Tarragona. Potser no han entès del que estem parlant: La posada en marxa de la nova línia 9 de metro ha obert la porta a noves connexions que fins ara no es consideraven viables. La L9Sud disposa d’una parada a l’estació de Rodalies del Prat de Llobregat, convertint aquesta en un important intercanviador de la xarxa de transport públic tant per la seva connexió cap a l’aeroport com pel seu enllaç amb la resta de Catalunya. Demanàvem que els trens Regionals que els tarragonins agafem en direcció a Barcelona tinguin parada a l’estació del Prat de Llobregat perquè el fet que aquests trens no parin en aquesta estació-intercanviador fa que totes les millores ferroviàries que els tarragonins també hem pagat esdevinguin inútils a les nostres comarques.

En la situació actual, tots els que volem anar a l’aeroport de Barcelona hem d’entrar fins a Barcelona, canviar de tren a l’estació de Sants i tornar enrere per arribar a l’aeroport. A l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona liderat pel PSC, però, sembla que ja els sembla bé aquesta situació d’inferioritat.

Ens preocupa que la raó del ’no’ socialista a la millora de la connexió entre Tarragona i l’aeroport de Barcelona es basi en l’excusa de no introduir la seva esmena, una esmena que, si bé també parlava de qüestions ferroviàries importants, no tenia res a veure amb la reclamació que estàvem fent.

Des de l’equip de govern socialista volien incloure la demanda sobre la construcció de l’intercanviador amb la línia d’Alta Velocitat. I estem d’acord, i tant, però considerem que no hem de barrejar les coses i que aquesta proposta és prou important com per reclamar-la en una altra ocasió i no pas introduir-la com un pedaç en el marc d’una altra demanda. D’altra banda, fa anys, quan de veritat havien de defensar l’Alta Velocitat, els socialistes estaven muts. De fet, va haver de ser la societat civil a través de la Plataforma Mou-te els que demanessin el compromís perquè l’Alta Velocitat arribés al centre de Tarragona.

El més greu, però, és el comportament actual de l’equip de govern liderat pels socialistes. Quan no aconsegueixen posar la seva petita petjada en una moció, fan una rebequeria i voten en contra. Poc importa si la proposta és constructiva i va en benefici de tota la ciutadania. Esperem, doncs, que als socialistes del nostre Ajuntament els hi passi l’enrabiada, deixin de veure CiU com una amenaça i comencin a treballar de debò i amb sentit comú per les propostes que comporten un benefici per a la nostra ciutat.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También