Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

Mira que si el Metropol fos obra de Gaudí...

Si triomfa la tesi que el Metropol és de Gaudí, Cruset (de Riudoms) ja pot ‘apretar’ la construcció de la terminal de creuers.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
L'autor del llibre sobre Gaudí davant del teatre Metropol de Tarragona. PERE FERRÉ

L'autor del llibre sobre Gaudí davant del teatre Metropol de Tarragona. PERE FERRÉ

Avui es posa a la venda un llibre de l’historiador de Riudoms Joan Torres Domènech on s’assegura que el teatre Metropol de Tarragona és obra de Gaudí i no pas de Jujol. A les pàgines d’El Gaudí que no ens han explicat, Torres Domènech, a partir d’una investigació hemerogràfica, conclou que Jujol va iniciar la construcció del Metropol, però no es va veure amb cor de tirar-lo endavant i va ser el seu mestre, Antoni Gaudí, qui li va treure les castanyes el foc. Els ornaments de la construcció són inequívocament de Jujol, però el cos del coliseu és gaudinià. Reforçaria la tesi el fet que l’arquitecte de Reus i/o Riudoms (ara no fa al cas) va rebre l’encàrrec de construir el teatre Fortuny, obra que per diverses circumstàncies no va abordar. Des d’un punt de vista de màrqueting turístic, si triomfa la tesi que el Metropol és de Gaudí, Cruset (de Riudoms) ja pot ‘apretar’ la construcció de la terminal de creuers. Jujol, lamentablement, és molt poc conegut. Gaudí és mundialment famós. Hi hauria cues per venir a visitar l’únic teatre obra de l’autor de la Sagrada Família. L’altre dia vaig estar al Museu de la Ràdio de Roda de Berà on hi ha una sala dedicada a Jujol. Un grup de visitants mirava amb cara de lluç l’obra del deixeble avançat de l’arquitecte de Déu. Gaudí ven més. I Riudoms no havia encalçat mai tanta notícia.

Temas

Comentarios

Lea También