Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Per Tortosa, cal retirar el monument

Whatsapp

El dia 28 de maig, els tortosins votarem per decidir si volem treure el monument franquista del riu o intentar retocar-lo. Crec que aquell dia ens juguem molt més que això, però. Al segle XXI, el segle de Google, d’allò que es parla quan es parla d’una ciutat és molt important a l’hora de determinar la imatge que tindrà aquella població. Ens agradi o no, ara per ara, la imatge de Tortosa als ulls de Catalunya està lligada a aquest monument i el resultat de la votació del dia 28. Encara que alguna gent pensa que el monument es pot reconvertir en alguna cosa relacionada amb la pau, allò que realment importa és què pensen els altres. No podem lluitar contra l’opinió pública (i els mitjans i experts en la matèria de la pau i història).

Si no pots convèncer el teu objectiu (el teu target audience, com ens dirien els estudiants de màrqueting), poca cosa es pot fer. No pots inventar una marca, una imatge, a la teva ciutat en només un dia. La imatge o brand s’ha de cultivar, ha de ser creïble i fonamentada en una història real. I Tortosa no té aquesta història de la pau. Per tant un intent ara de dir que el monument s’ha convertit en un monument a la pau amb quatre canvis, fracassarà. Si volem promocionar Tortosa, atreure interès i gent, i si volem sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat, cal votar per retirar el monument del riu, museïtzar-lo i tancar aquesta pàgina de la nostra història.

Brian Cutts

(Tortosa)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También