Reus: idees clares i projectes il·lusionants

Amb el Pla de Reactivació Econòmica i Social, hem posat fins a 9 milions d’euros a l’abast de la ciutadania amb iniciatives pensades per avançar en aquesta conjuntura complexa

30 diciembre 2021 11:20 | Actualizado a 30 diciembre 2021 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Deixem enrere un 2021 difícil i alhora ple de projectes engrescadors. Amb la Covid-19 encara massa present a les nostres vides, ens hem hagut d’acostumar a una realitat que pensàvem que passaria més de pressa. Però vull posar en valor la capacitat que hem tingut col·lectivament com a ciutat de sobreposar-nos a aquesta situació sense aturar la nostra activitat, amb una mirada llarga i amb projecció de futur.

Des de l’Ajuntament de Reus, amb el Pla de Reactivació Econòmica i Social, hem posat fins a 9 milions d’euros a l’abast de la ciutadania amb iniciatives pensades per avançar en aquesta conjuntura complexa: nombroses mesures de caràcter social, ajuts a les empreses, subvencions per a la rehabilitació d’habitatges, projectes d’innovació tecnològica o els Bons Reus. Sempre amb la voluntat de situar les persones al centre, gestionant el dia a dia i donant resposta a les necessitats de cada moment. Al costat d’aquesta gestió orientada al present, hem avançat en paral·lel en el desenvolupament d’un projecte de ciutat que va prenent forma d’acord amb el full de ruta il·lusionant que recull el Pla d’Acció Municipal.

Al nord, tenim ja obert el remodelat passeig de la Boca de la Mina, a l’espera d’enllestir ben aviat el Parc de les Olors i el Jardí Agrari. Al sud, l’estació de Bellissens avança amb pas ferm, i el procés per a la transformació urbanística de l’entorn del Carrilet continua el seu camí. També segueixen els tràmits perquè el Centre Aquàtic i de Fitness es converteixi en una realitat. A l’est, el Centre Social El Roser ja està a punt per entrar en ple funcionament, i el futur Centre Cívic Gregal va prenent forma, mentre a l’oest tracem el Parc del Lliscament, dotant la ciutat d’un nou pulmó verd. Al centre, la vianalització del raval de Santa Anna està a la recta final, i segueixen els passos per tirar endavant el projecte d’habitatge i aparcament de l’antiga Hispània. De nord a sud, hi tenim ben definit el projecte de l’eix central, l’eix vertebrador de la ciutat, amb un ambiciós projecte que transformarà de dalt a baix la zona del passeig Mata i del carrer Ample, incloent-hi les places de l’Estació, del Víctor i del Pintor Fortuny, i que enllaçarà amb el centre i el sud fins al Carrilet i Bellissens. Nord, sud, est, oest i centre. Perquè tenim tota la ciutat projectada i dissenyada. I aquests tan sols en són alguns exemples.

Al costat dels equipaments i projectes que defineixen aquest nou marc urbà, la dinàmica ciutadana ha marcat també el ritme d’aquest 2021. Des de l’Ajuntament hi hem participat activament, conscients del nostre paper d’acompanyament, adaptant la nostra capacitat d’acció a les exigències de cada moment i donant resposta a les diferents expectatives. La cultura ha tornat a ser protagonista de l’agenda ciutadana, amb propostes de qualitat tan consolidades com els festivals Trapezi o Memorimage, o l’oferta teatral; l’activitat esportiva ha ampliat els espais disponibles amb la posada en marxa dels nous polilleugers annexos a les escoles Cèlia Artiga i Joan Rebull; hem potenciat el reclam turístic de Reus amb el segell de Ciutat amb Geni; hem continuat desplegant l’administració electrònica i acostant els recursos digitals a la ciutadania; hem implantat el nou servei de neteja viària i recollida d’escombraries; hem continuat donant suport a l’emprenedoria i als projectes innovadors de les empreses i els professionals; treballem per ampliar l’oferta d’habitatge assequible, per donar respostes efectives a les necessitats socials, i tenim també a punt una gran aposta per avançar en termes de sostenibilitat com és el projecte Reus Energia...

El 2021 ha estat també l’any dels fons europeus Next Generation, una oportunitat de finançament que permetrà accelerar alguns projectes, ampliar-ne d’altres i impulsar-ne de nous, tots per avançar cap a una ciutat més ecològica, digital i resilient.

Actuem en el present, dibuixem el futur més immediat i projectem també el demà amb una mirada llarga amb el Pla Estratègic Reus Horitzó 32, un projecte obert a la participació ciutadana amb el qual fixem la mirada a deu anys vista per decidir cap on ha de caminar la nostra ciutat. 

Malgrat que sempre queden coses pendents i per millorar, s’ha fet molta feina atenent les necessitats de cada moment dins de les nostres possibilitats i treballant per definir el Reus del futur, amb un govern de Junts per Reus, ERC i Ara Reus que avança amb pas ferm i amb les idees clares per respondre als anhels de la ciutadania i construir un Reus pensat per a les persones. Perquè les persones són el centre de les polítiques que impulsem, una premissa que ens ha guiat al llarg d’aquest 2021 i que ens continuarà guiant.
 

Comentarios
Multimedia Diari