Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 19:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gracias, Escola Miramar

Hará alrededor de unos 6 años me publicaron una carta agradeciendo a la Escola Miramar la profesionalidad y el buen hacer de los trabajadores que había en el centro. Mi hija este año acaba 6º de primaria y empezará el instituto, han pasado 6 años y tengo que volver a dar gracias a la escuela, por haberme ayudado en la educación de mi hija, sé que parte de ésta es responsabilidad de los padres, pero la parte que les toca al profesorado les puedo asegurar que la han cumplido con creces.

No vayan a pensar que estos años han sido un camino de rosas, hemos tenido malos momentos, momentos buenos, e incluso en las opiniones hemos estado a veces a favor y a veces en contra, como en los buenos matrimonios. Es por lo que quiero agradecer a todos los profesores y tutores que han pasado por la escuela estos años, gracias por su dedicación y esfuerzo por hacer de esta escuela una gran escuela. No quiero que se piense que mi intención es la de hacer la rosca a nadie, si no es demostrar que cuando en tu trabajo le pones empeño, ganas, y alegría, el resultado es éste: padres satisfechos con los profesores de sus hijos. Me gustaría despedirme de la misma manera que lo hice en la carta anterior: Gracias, Escola Miramar

Eliseo Figuera Ortega

(Tarragona)

La Lomce a Catalunya

Els propers 4 i 5 de maig tots els alumnes que cursen sisè de primària a Catalunya faran l’avaluació externa final d’etapa. Aquesta prova és la vuitena vegada que es fa a Catalunya i val a dir que està bé que es faci. Ara bé, es pot fer més bé. Per exemple, els resultats d’aquestes proves haurien de tenir conseqüències acadèmiques per passar o no a l’ESO; en canvi, el Departament d’Ensenyament les fa amb només caràcter orientatiu. Seria positiu per a molts alumnes que no superessin aquesta prova, continuar un any més a sisè, per aconseguir uns coneixements i uns hàbits de treball que els permetessin passar a l’ESO amb més possibilitats d’èxit. A més, en aquesta prova només s’avaluaren les Llengües i les Matemàtiques i es continuarà excloent-hi les Ciències i la Tecnologia. En canvi, en altres comunitats autònomes, que faran les proves de sisè, aquestes dues matèries també seran avaluades.

El Departament d’Ensenyament ha anunciat que no realitzarà les avaluacions finals Lomce de 4t d’ESO previstes per al mes de juny de 2018. Superar aquestes avaluacions serà imprescindible per obtenir el títol de l’ESO, un títol que dóna el Ministeri, no el Departament, i que és necessari per accedir al batxillerat espanyol (també als centres de Catalunya) i a l’FP espanyola. Es tracta d’una decisió molt greu, perquè tots els alumnes catalans d’aquesta promoció es podrien quedar sense cap títol per poder continuar estudiant oficialment. A més, un dels objectius d’aquesta avaluació és comprovar el grau d’èxit d’aprenentatge escolar entre les diferents comunitats autònomes, per la qual cosa l’avaluació de 4t d’ESO serà bàsicament la mateixa en totes elles.

Catalunya ja ha perdut 3,5 milions d’euros per negar-se a posar en marxa l’FP bàsica i, al final de 2017, haurà perdut 106 milions d’euros. Crec que cal rectificar i evitar que els nostres alumnes es quedin sense estímuls per a l’esforç, sense titulacions, sense un sistema de transparència compartida i sense recursos econòmics.

Antonio Jimeno

(Professor de secundària)

Comentarios
Multimedia Diari