Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 18:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tindrem més retallades per exigències del dèficit

Fa uns dies que es va repetint que «tindrem més retallades per exigències del dèficit». Però per què existeix aquest dèficit? Quin són els motius pels quals n’hi ha?

Que tornin tots els diners que han robat o malversat tota aquesta colla d’irresponsables corruptes, sense escrúpols. Per quin motiu hem de pagar els que menys devem? «S’haurà de retallar pensions!» Quines? Les dels que cobrem 600 €? Pocs calerons es faran. Ara bé, si es rebaixen o s’anul·len les pensions i indemnitzacions dels alts directiu, expresidents de comunitats autònomes o de l’Estat, exmilitars, exbanquers dels bancs rescatats (que hem pagat entre tots) la ‘lladreria’ i tot el que vulgui dir Acuamed-Flix, Castor del sud de les nostres comarques, AVE en els quals no van passatgers, aeroports on no aterren avions, pàrquings intel·ligents on es poden aparcar cotxes... i així podríem anar dient i no acabaríem . Els responsables d’aquests desgavells, dels quals cada dia en surten noms nous, on són? Que no es diu que qui la fa la paga? Doncs cal que paguin!

Fa uns dies, en aquest diari, la Núria Pérez comentava que l’exgovernador del Banc d’Espanya, el senyor Fernández Ordóñez, «un dels paladins de l’austeritat i moderació salarial per sortir de la crisi»; va cobrar un milió d’euros, i com a indemnització 348.751 € després de cessar del seu càrrec.

Uns dies més tard, la mateixa Núria Pérez també va escriure que l’actual governador del Banc d’Espanya, Luís María Linde, digué «s’han d’abaratir els comiats», quan ell té un jornal blindat com a directiu i funcionari. Són uns cínics i uns hipòcrites! Ja n’hi ha prou! I ara, a sobre, unes altres eleccions perquè no es van saber posar d’acord una colla de polítics que els paguem perquè governin amb criteri, sentit comú, justícia, lleialtat... però no, això és demanar molt. Per què els hem hagut de pagar aquests mesos que han fet el tifa al Congrés i al Senat? Que tornin els diners!

Els qui no som polítics i no fem la feina que se’ns encomana, no cobrem. Per què la classe dirigent ha de ser diferent? Són d’una casta superior? Torno a repetir: que tornin els diners i així, per un costat, aniríem sumant, i per l’altre, restant el dèficit.

Retallar en sanitat, ensenyament, serveis socials, justícia... això sí! Ja estem fins al capdamunt de tant inútil, oportunista, corrupte i de tanta xerrameca. Volem solucions als problemes, no problemes a les solucions. Si es tornessin tots els diners, viuríem com a Suïssa.

M. Carme Simó Secall

(Bellmunt del Priorat)

Reeducación social

A pesar de las circunstancias vividas estas últimas semanas en la prisión del Catllar, como es habitualmente en otros prisiones del resto de España, no todo aquí son malas noticias. Algunos de los internos de esta prisión, como las del resto de todas las de Catalunya, hemos participado en los juegos olímpicos 2016 que se hacen cada cuatro año, y personalmente, yo he sido uno de los internos que he tenido el privilegio de poder participar en cada una de las salidas programadas que el Centro nos ha dejado salir a unos cuantos internos, salimos acompañados junto con los monitores de deporte y un educador, y nos han brindado en poder participar, y lo más importante, en disfrutar de unos cuantos días de salir de estar encerrado entre estas cuatro paredes, ya que somos muchos, por desgracia, los que nos encontramos privados de nuestra querida libertad. También quería darles las gracias tanto a los que organizan las olimpiadas entre prisiones, ya que ha habido un trato inmejorable, pero sobre todo a los internos e internas que hemos participado, ya que ha habido una armonía de compañerismo inmejorable. Espero que este sea el camino hacia la reinserción que cada uno que estamos privados de libertad nos lo merezcamos y sigamos dándonos una oportunidad para seguir el mejor destino correcto para una reinserción segura y oportuna. Un saludo a todos los participantes y en especial al Centro que confió en mi para hacer estas salidas programadas inolvidables que jamás olvidaré.

Juan Carlos Carmona Grande

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari