Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 16:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aclariment dels treballadors de Secomsa

Respecte a la notícia que va publicar el vostre diari el dia 1/02/2017 en relació amb l’aprovació per part del Ple de l’Ajuntament de Cambrils de la delegació de competències al Consell Comarcal del Baix Camp per a la gestió del nou conveni de recollida de brossa i neteja viària al municipi de Cambrils, volem aclarir que en l’últim paràgraf es pot llegir que: «Ayer, una parte de los trabajadores –pertenecientes al sindicato UGT– se personaron en el pleno para conocer la aprobación del convenio. Este colectivo está molesto porque aún no sabe cómo les afectará el nuevo servicio y por no participar en las negociaciones».

En relació amb aquesta informació, crec convenient que sapigueu que:

1. Els companys que van assistir al ple el dia 31/01/2017 hi van anar com a treballadors de Secomsa Cambrils, SL i no en representació de cap sindicat. En tot cas, si s’ha de nomenar algun sindicat, aquest hauria de ser CCOO, ja que, ara com ara i des de fa gairebé 20 anys, és l’únic sindicat representat en el comitè d’empresa del servei de neteja viària i recollida d’escombraries de Cambrils.

2. El col·lectiu de treballadors no està molest per com afectarà el nou servei; preocupats sí, però no molestos. I molt menys estem molestos per no participar en les negociacions del nou projecte, ja que aquesta no és una tasca que sigui de la nostra competència. Esperant que tingueu a bé informar-me dels passos a seguir per tal que el vostre diari publiqui l’opinió real dels treballadors de Secomsa Cambrils, SL i dels seus representats sindicals.

Núria Arza Cros

(Presidenta del Comitè d’Empresa Secomsa Cambrils, SL)

Puigdemont y PISA

Los que estamos en el mundo de la educación vemos en demasiadas ocasiones cómo políticos cometen sonoras pifias cuando se adentran en temas educativos. Es lo que le pasó a Puigdemont en su reciente entrevista en TV3 cuando presumió de que en Cataluña la nota de castellano de PISA es superior a la del resto de España.

El president debería saber que la evaluación PISA en Cataluña no se hace en castellano sino en catalán. En consecuencia, una prueba que no tiene ni una sola palabra en castellano difícilmente puede demostrar un buen nivel de castellano. Y, de hecho, no hay ninguna evaluación –ni PISA obviamente ni ninguna otra- que acredite un supuesto ‘excelente’ nivel de lengua española en Cataluña. ¿Por qué algunos políticos (o sus asesores) no contrastan mínimamente la información antes de hablar?

María Sánchez Reyes (Calafell)

Quo vadis Tarraco?

El dissabte 28 de gener publicaven al «Tema del Dia»: Què fem amb...? En aquest article s’esmentaven temes pendents de Tarragona. Si agaféssim els diaris de 30 anys enrere, en trobaríem alguns, si fossin de 20 anys enrere, els trobaríem gairebé tots, i 10 anys enrere, els mateixos més altres. La Savinosa, la Budellera, el riu Francolí, l’Estació de Renfe, la Tabacalera, el Banc d’Espanya, la Ciutat Residencial, el Sanatori Casablanca, el Teatre Metropol, el Teatre Tarragona, el Fortí de la Reina, el Pàrquing de l’Escorxador, la Plaça de Braus –Arena Tarraco–, l’Estació de l’AVE, el Velòdrom, el Mercat Central, el Moll de Costa, l’Edifici La Salle, l’Hospital Joan XXIII, el Pavelló Sant Jordi, la Plataforma del Miracle, l’Aparcament Platja Llarga, el Jardí Vertical, el Teatre Romà, Ca l’Ardiaca, els Jocs del Mediterrani 2017/2018, la Capitalitat...

Parlem i parlem. Molts temes pendents al llarg de molts anys. Alguns ja solucionats –pocs–, o a punt de solució. Però i la resta com els solucionarem. Qui ens finançarà els que encara estan pendents. Marxen ingressos i ens entren de nous, com podem posar solucions amb els nous que disposarem. Quina prioritat donarem. El Consell de Savis, hauria d’estudiar-ho, pel bé de tots.

Antonio Nogués Llauradó

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari